Рекордан број пријављених кандидата за упис на Факултет техничких наука у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 09:15

Рекордан број пријављених кандидата за упис на Факултет техничких наука у Новом Саду

Пријемни испит за упис на Факултет техничких наука полагаће укупно 2.999 кандидата. Толико је електронских пријава поднето у првом року за упис у школску 2023/24. годину. Фото: Градске инфо Конкурсом за упис у прву годину основних академских и основних струковних студија предвиђено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је укупно 2.684 места на 29 студијских програма, од чега се 1.483 места финансира из буџета.
Највеће интересовање и ове године је за студијски програм Софтверско инжењерство и информационе технологије где је пријављено 427 кандидата по првој жељи, односно пет кандидата на једно место.
Број пријављених кандидата по студијским програмима можете погледати ОВДЕ.
Полагање пријемних испита ће се одржати од 26 – 28. јуна 2023. године према распореду који је наведен у Конкурсу.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Fakultet tehničkih nauka (@ftn_ns)


Факултет техничких наука је према уоченим потребама привредног окружења, као и актуелним потребама друштва, развио студијске програме, који образују студенте за постојеће и наступајуће техничко-технолошке и социо-економске системе, развијајући при том упоредо и сопствене, компетентне људске и природне ресурсе.
Инжењери образовани на овом Факултету, раде и постижу запажене резултате у сваком предузећу које има везе са технологијом, производњом, образовањем или услугама, јер од свих занимања која се у нашој земљи образују, техника је и даље најтраженија.
Данас је са преко 1.200 запослених и преко 17.000 студената један од највећих факултета у нашој земљи и региону.
Pitali smo studente: Zašto ste upisali Fakultet tehničkih nauka? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рекордан број пријављених кандидата за упис на Факултет техничких наука у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.