Добровољним ватрогасним друштвима додељена средства за заштиту од пожара

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 14:05

Добровољним ватрогасним друштвима додељена средства за заштиту од пожара

Ватрогасна удружења са територије АП Војводине која су аплицирала за субвенције за финансирање програма од јавног интереса а који су значајни за заштиту и спашавање од пожара у 2023. години, добили су данас средства. Фото: НС уживо Добровољним ватрогасним друштвима додељен је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << укупно 41 уговор, укупне вредности 20 милиона динара.
„Покрајински секретаријат наставља континуирано да финансира опремање добровољних ватрогасних друштава. У овом циклусу конкурса у последњих пет година, фокус је био на рад у заштитним униформама како би имали адекватне униформе када ватрогасци дејствују на отвореном, нарочито пожари који се дешавају у пољопривреди“, навео је Петар Самоловац, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство и додао:
„У наредном циклусу ћемо да финансирамо и другу врсту опреме која је њима неопходна у складу са правилницима и позитивним прописима Републике Србије. У последњих пет година преко 3.100 униформи је набављено за наша ватрогасна друштва и сматрамо да су они једни од најважнијих чинилаца, како у цивилној заштити, тако и у пољопривреди. Морамо да подигнемо свест код грађана и пољопривредника да је битна улога добровољног ватрогасног друштва.“
Александар Радосављевић, председник Добровољног ватрогасног друштва “Мраморак” из Мрморка истиче да су добијене субвенције од великог значаја, јер су променила свест људи. „Људи су почели да се враћају и активирају у ватрогасна друштва. Ми смо генерално потреба на нивоу покрајине. Од када Покрајина и Република Србија улажу у добровољно ватрогаство, људи су почели да се враћају и активирају у ватрогасна друштва. Улагањем у добровољна ватрогасна друштва смањујемо могућност да пожари направе еколошку катастрофу. Опрема нам је од изузетног значаја, обукли смо сва ватрогасна друштва на територије Покрајине Војводине. Што се тиче редовне радне униформе, у наредном периоду ће се набављати опрема за трећу категорију, односно опрему која је потребна за гашење пожара“, истакао Радосављевић.
Фото: НС уживо Он је нагласио да је сваки динар добро дошао у ватрогасно друштво и сваки се искористи са намером. „Ми смо хумани људи, овај посао радимо без новчане накнаде и јако је значајно када неко то препозна. Улагања у наша удружења дају нам више мотива да радимо и да се боримо када су ванредне ситуације у питању“, речи су председника удружења „Мраморак“, који је додао:
„За сваког човека је кућа све, ако изгори он тада све губи. А када се појавимо са опремом којом Покрајина улаже у нас и када том човеку спасимо кућу, он види сигурност. Средства јесу намењена нама, али она а на крају заврше кроз наше интервенције за добро наших суграђана.“
Impresivna vežba Vatrogasno spasilačke brigade Novi Sad sa Nacionalnom gardom Ohaja u Kovilju (FOTO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Добровољним ватрогасним друштвима додељена средства за заштиту од пожара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.