Дипломски концерт студената трубе – Владимир Мереи и Бошко Бисмиљак у КС Еђшег

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 10:31

Дипломски концерт студената трубе – Владимир Мереи и Бошко Бисмиљак у КС Еђшег

Студенти Академије уметности у Новом Саду, модул труба, Владимир Мереи и Бошко Бисмиљак одржаће дипломски концерт 24. јуна у 20:00 часова у Културној станици Еђшег. Фото: КС Еђшег За крај концерта планиран је бис у виду дуета, чиме ће се на својеврстан начин и заокружити читав програм. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Програм је сачињен од две велике сонате за трубу и клавир, два романтичарска комада, две модерне композиције, потенцијално с етидама, као и дует за бис. У улози сарадника на клавиру ће се наћи Марина Рајновић.
Програм: 1. Georg Philipp Telemann (1681-1767): Sonata D-dur
I: Moderato e grazioso
II: Largo
III: Vivace
2. Guy Ropartz (1864-1955): Andante et allegro
3. Georg Friedrich Haas (1953-): Einklang freier Wesen
4. Ivan Fedele (1953-): High!
5. Kent Kennan (1913-2003): Sonata
I: (with strength and vigor)
II: (rather slowly and with freedom)
III: (moderately fast, with energy)
6. Jean Pennequin (1864-1914): Morceau de Concert
Биографије: Владимир Мереи рођен је у Сомбору, 26.4. 2000. године. Студент је четврте године трубе на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Ненада Марковића, а средњу музичку школу је завршио у музичкој школи Петар Коњовић у Сомбору у класи професора Золтана Лукачевића.
Основно образовање је завршио у истој школи у класи професора Зорка Данијела и Золтана Лукачевића. Током свог школовања, Владимир Мереи је отишао на више републичких И међународниох такмичења где је освојио више првих, других и једну трећу награду. У оквиру свог школовања, учествовао је у разним активностима: више година је волонтирао на манифестацијама СОМУС и Арт окупација у Сомбору. Био је и члан Мешовитог хора Сомборског певачког друштва с којим је учествовао на фестивалу Мокрањчеви дани у Неготину, где је хор био победник Натпевавања хорова.
Од када је започео своје студије у Новом Саду, Владимир Мереи је више пута имао искуства у учествовању са разним оркестрима међу којима су: Војвођански симфонијски оркестар, оркестар Српског народног позоришта, зрењаниска филхармонија, суботичка филхармонија, као и у тек обновљеној сомборској филхармонији.
Бошко Бисмиљак је рођен 22.01. 2001. године, у Беранама, Црна Гора. Студент је четврте године на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Ненада Марковића, одсек труба. Средњешколско образовање је завршио у Котору ШОСМО Вида Матјан , одсек труба, у класи наставнице Саре Лакичевић. Основно образовање је завршио у Будви, основна школа Стефан Митров Љубиша.
Током свог школовања, Бошко је учествовао у разним ваншколским активностима, попут радионица, такмичења и значајних концертних наступа. Учествовао је у семинарима и радионицама: Младен Ђорђевић (Србија), Францисцо А. Перез Ферер (Шпанија), Марко Ђорђевић (Србија) , Том Смит (Америка), Дарио Тескера (Хрватска), Тибор Керекеш (Словенија).
Када су у питању такмичења, Бошко је освојио многе награде: Музички фестивал младих Црне Горе (2011, 2013, 2015, 2017. године), међународно такмичење Даворин Јенко-Београд (2012, 2014, 2015, 2020, 2022,  2023. године) – лауреат, четири прве награде и једна друга, Међународно такмичење Петар Коњовић– Београд (2018. године) – прва награда и међународно такмичење Даворин Јенко (2020. године)-лауреат.
Када се говори о Бошковим значајним концертним наступима, могу се издвојити: КоторАрт Таленти– Концерт у оквиру Међународног Фестивала КоторАрт, Дон Бранкови дани музике 2018/2019. године, оркестарско искуство у Црногорском симфонијском оркестру, оркестарско искуство у Војвођанском симфонијском оркестру, Суботичким симфонијским оркестром, Зрењанинском симфонијском оркестру, пројекат композиторке Александре Вребалов под називом Антене.
Солистички наступи у оквиру аматерског друштва Градска музика Будва, солистички наступ у склопу фестивала Град театар у Будви, и као прва труба на концертима Академије уметности Нови Сад.
Од 2023 године Бошко наступа у оркестру Српског народног позоришта као прва труба у великим оперским репертоарима.
Predavanje „Izvorno vaspitanje“ u Gradskoj biblioteci, 30. jun

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дипломски концерт студената трубе – Владимир Мереи и Бошко Бисмиљак у КС Еђшег се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.