Погледајте како изгледа први турбо кружни ток у Србији који је од данас отворен за саобраћај (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 20:27

Погледајте како изгледа први турбо кружни ток у Србији који је од данас отворен за саобраћај (ВИДЕО)

Први турбо кружни ток у Србији, који се налази на раскрници Булевара цара Лазара и Фрушкогорске улице, данас је званично отворен за саобраћај. Фото: Градске инфо Према плану о изградњи овог турбо кружног тока завршетак радова био је предвиђен тек за неколико месеци, али је изградња >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<  завршена пре уговореног рока. Новосађани ће од данас моћи, први у Србији, да испробају овакав тип распрснице.
Новчана средства за иградњу турбо кружног тока издвојили су Град Нови Сад и АП Војводина, а вредност радова према процени је око 300 милиона динара.
WhatsApp-Video-2023-06-20-at-20.24.22 Шта је Турбо кружни ток? Ово је релативно нов тип раскрснице са више трака које заправо нису кругови него су у облику спирале.
Тиме се елиминише потреба за престројавањем у кружном току и пре уласка од возача захтева једино да зна путању којом жели да иде и на основу тога одабере одговарајућу траку.
Ако, на пример, у кружни ток улазе две траке, десна води десно и право, док лева трака води право и лeво. То значи да се возач пре уласка у кружни ток мора одлучити којом траком улази у кружни ток, унутрашњом или спољашњом, јер када уђе, више нема мењања траке до изласка из кружног тока.
То би такође значило да у кружном току нема „вртења кругова“ у недоглед, бар не на прописан начин, али могуће је вратити се у улицу у којој сте били уколико изаберете скроз леву траку.
Истраживања су показала да се на тај начин број саобраћајних незгода смањује за 50%, док је сам проток возила порастао за 46%. Počinju radovi na popravci kolovoza na Bulevaru oslobođenja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Погледајте како изгледа први турбо кружни ток у Србији који је од данас отворен за саобраћај (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.