Почиње реконструкција “Карађорђа” – Воша ће целу јесен бити домаћин на стадиону у Бачкој Тополи

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 10:47

Почиње реконструкција “Карађорђа” – Воша ће целу јесен бити домаћин на стадиону у Бачкој Тополи

Ускоро би требало да почну радови на реконструкцији стадиона “Карађорђе” истакао је председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић. Фото: Градске инфо Како је истакао за Моцарт спорт Војводина ће квалификације за Лигу конференције играти у Бачкој Тополи на ТСЦ Арени, али ће новосадски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << клуб на истом месту највероватније провести и цео јесењи део наредне сезоне Моцарт Бет Суперлиге.
Циљ реконструкције је да стадион у новом руху задовољава највише УЕФА стандарде, што значи могућност да у Новом Саду игра репрезентација, али и да Воша у Српској Атини без проблема може да игра све европске утакмице, па чак и групну фазу Лиге шампиона.
„ФСС је донатор за радове на терену и захваљујем им се на томе овим путем, јер су обезбедеили неопходна средства. Ради се нова дренажа, постављају се грејачи терена, као и најсавременија хибридна трава. Спекулишемо да би све то могло да се заврши до 15. октобра, али рачунамо да ће се одужити и због временских услова, тако да ћемо највероватније целу јесен играти на ТСЦ Арени. Такође, Град Нови Сад је обезбедио више од 2.000.000 евра за сређивање западне трибине, ложе и да се направи зграда за медије. Урадићемо све оно што је неопходно да се задовоље највиши УЕФА стандарди, та категорија четири, како би могла овде да игра репрезентација, а и како би Војводина могла да игра групну фазу у свим европским такмичењима“ – каже Збиљић за Моцарт спорт.
Председник новосадске Старе даме поручује да стадион ТСЦ-а има сјајне услове, али да није баш сигуран колико ће се они снаћи у новом окружењу. Али опет уз високе амбиције. „Мали је проблем што ћемо играти на ТСЦ Арени… Стварно је то леп стадион, одлична је подлога, али ипак играмо ван свог места. Видећемо како ћемо да се снађемо у јесењем делу, па ћемо да дозирамо амбиције, али сигурно је да је циљ једно од прва три места. Наравно, са идејом да нападнемо и титулу.“
Бројни радови на стадиону требало да почну врло брзо, а предвиђено је да радови на терену трају 90 дана.
Kružni tok: Uskoro normalizacija saobraćaja na Bulevaru cara Lazara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почиње реконструкција “Карађорђа” – Воша ће целу јесен бити домаћин на стадиону у Бачкој Тополи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.