Отворена међународна конфернција „Дани социјалне заштите“ у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 15:37

Отворена међународна конфернција „Дани социјалне заштите“ у Новом Саду

 У Свечаној сали „Спортско пословног центра Војводина“ Нови Сад отворена је национална конференција са међународним учешћем „Дани социјалне заштите“, која се ове године први пут одржава у организацији Центра за социјални рад Града Новог Сада са темом „Насиље – узроци, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мере и интервенције“. Фото: Град Нови Сад Присутнима на отварању обратили су се Градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и директорка Центра за социјални рад Града Новог Сада Јелена Зорић. Фото: Град Нови Сад „Опредељење Града Новог Сада је да унапређујемо квалитет живота свих грађана, посебно најрањивијих и најосетљивијих група, поштујући принципе социјалне правде, али и  оснаживање установа социјалне заштите, јер оне су носиоци активности које за циљ имају остваривање квалитета социјалне заштите на територији Града. Сусрети, на којима се размењују знања и искуства су изузетно важни, а важно је да што више говоримо о насиљу које нас као друштво дубоко погађа, да би сви постали свесни како га препознати, пријавити, и изборити се са њим“, истакао је градоначелник Ђурић.
Фото: Град Нови Сад Град Нови Сад ће наставити да води социјално одговорну политику, да унапређује квалитет рада социјалних служби чему доприноси снажно партнерство са ресорним министарством и сарадња са цивилним сектором, додао је градоначелник.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli NS Uživo (@nsuzivo.rs)


Министар Селаковић је истакао да је од преузимања дужности министра у Влади Републике Србије, ова конференција је најважнији стручни скуп на ком је узео учешће.
Фото: Град Нови Сад „У Новом Саду, од 2018. године, константно на годишњем нивоу број прималаца новчане социјане помоћи у просеку опада за 2,5%. Овом тендецијом, у овој  години имамо пад у односу на 2018. годину за 10%. То је резулат економског оснаживања Града Новог Сада са низом озбиљних капиталних инвестиција које су економски оснаживале људе, омогућавале им да се запосле и реше питање сталних прихода. То су резултати који проистичу из озбиљног  руковођења Градом.  Од оснивања Центра за социјални рад Града Новог Сада, давне 1961. године Град Нови Сад, пружа подршку Центру у његовом раду препознајући значај постојања и велику одговорност ове установе у Граду.“
Фото: Град Нови Сад  „Жеља нам је да започнемо позитивну праксу окупљања стручњака ангажованих у области рада и социјалне заштите како би заједничким снагама радили на унапређењу услуга и заштити корисника“, изјавила је Јелена Зорић, директорка Центра за социјални рад Града Новог Сада.
Фото: Град Нови Сад  Конференција има за циљ да омогући размену знања и искуства у области рада на спречавању и сузбијању насиља, како у социјалном раду тако и у склопу локалне, националне, регионалне и социјалне политике и трајаће до среде, 14. јуна. Turbo kružni tok: Završetak radova do kraja meseca

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отворена међународна конфернција „Дани социјалне заштите“ у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.