Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 07:01

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Друга недеља јуна је пуна добре забаве, концерата, фестивала, музике и доброг вина и хуманитарних дешавања. Обезбедите карте за омиљене догађаје на време  и уживајте. Фото: Градске инфо Изложба студенткиње новосадске Академије уметности Милане Пилиповић у СКЦНС Фабрици, 12. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јуна Фото: СКЦНС Фабрика Изложба студенткиње новосадске Академије уметности Милане Пилиповић „Организам као креација“ биће отворена у понедељак 12. јуна у 19 часова у галерији СКЦНС Фабрике.
Поставка ће моћи да се погледа до 20. јуна сваког радног дана од 10 до 15 часова.
„Хуманитарни понедељак“, 12. јуна, Штранд Фото: Градске инфо У понедељак 12. јуна акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Матавуљ Бојану. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Интерактивна изложба „Авантуре из Каменог доба“ до 24. јуна у Биг шопинг центру Фото: Facebook.com/BigNoviSad Дођите у Биг шопинг центар и посетите интерактивну изложбу Авантуре из Каменог доба, прву фазу у историји човечанства.
У периоду од 10. до 24. јуна, радним данима од 14:00 до 20:00, суботом  од 12:00 до 20:00 часова свратите у атријум Биг шопинг  центра заједно са својим малишанима и омогућите им да учествују у интерактивној изложби и радионицама.
Клинци могу да науче како су живели наши преци, упознаће мамута, ући ће у пећину и научити о животу пећинског човека и сазнати на који начин је открио ватру. Направиће алате и научиће како су људи комуницирали у Каменом добу, играће се и направити занимљиве фотографије и успомене за цео живот.
Концерт тинејџ бенда „Rock Liberty“ у СКЦНС Фабрика, 11. јуна Фото: Facebook.com Концерт почиње у 20:00 часова, а бендови ће наступити по следећој сатници:
20:00 Guitar Kvintet 20:15 Liberty Kids 21:00 Rock Liberty „Rock Liberty“ је бенд који је освојио два златна и два сребрна пехара на такмичењу младих бендова на БЕДЕФ фестивалу у Бечеју.
Улаз је бесплатан.
Изложба Андреје Баће Васиљевића у Поклон збирци Рајка Мамузића 14. јуна – 28. септембара У Галерији ликовне уметности поклон збирци Рајка Мамузића, у среду, 14. јуна у 19 часова биће отворена изложба скулптура Андрејe Баће Васиљевића.
На отварању изложбе ће говорити директор Галерије ликовне уметности поклон збирке Рајка Мамузића Владислав Шешлија, уметник Андреја Баћо Васиљевић и Слободан Шушњевић.
Аутори изложбе су Ирма Микеш, кустос и Јованка Столић, музејск саветник. Изложба се може погледати до 28. септембра.
Међународни фестивал вина „Интерфест“ oд 15. до 17. јуна на Тргу слободе Фото: PrtSc/Facebook.com Манифестација која промовише винску културу и винске производе са територије Србије и Војводине, обухватиће не само излагање и дегустацију вина, већ и стручна предавања и промоције из области производње вина, едукативна предавања за посетиоце, као и културно-забавни програм.
Ове године Међународни фестивал вина Интерфест прославља своје јубиларно 20.  издање те организатори најављују свечано отварање на Тргу слободе, уз још понеко изненађење.
На фестивалу учествује више од 100 излагача, као и преко 500 различитих винских етикета, како препознатљивих и опробаних, тако и нових издања.
Традиционално, овај фестивал промовише породичне винарије које негују печат поднебља и винограда своје регије, али и винарије које су кроз ово време успеле да израсту у велика и препознатљива имена на српској и европској сцени.
Поред вина, представљају се и дестилерије из Србије, као и произвођачи других жестоких пића и ликера. Квалитетна пића, прате укусни залогаји, пре свега различити сиреви, сухомеснати производи, али и познати војвођански колачи и пецива.
Радно време фестивала је од 18.00 до 24.00 часа, улаз је слободан, а чаше и ваучери за дегустацију продају се на капији на улазу у фестивалску зону.
Програм фестивала можете наћи на сајту организатора.
Хуманитарни концерт за Драгану и Ивана Шимулака 15. јуна у СКЦНС Фабрици Фото: skcns.org Концерт се одржава 15. јуна, а наступају бендови Амајлија, Експлозив уз специјалне госте Ненада Пагониса и Златка Каравлу (Грива), те Цвикертон, бенд Ивана Шимулака.
Улазнице могу да се купе онлајн као и у централној билетарници Гигстиxа у Париском магазину у Новом Саду.
Цена у претпродаји је 1.000 динара, а на дан концерта цена улазнице биће 1.200 динара. Билетарница и врата Фабрике отварају се у 18 часова, а концерт ће почети у 19 часова.
Они који желе да помогну, могу то учинити и уплатом на наменски динарски рачун 205-9001031535327-53.
„Start Up“ Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци, 16. јуна Манифестација је, пре свега, намењена онима који су нови у предузетничким водама и који су тек покренули свој посао малог произвођача, као и за досадашње  излагаче на Новосадском ноћном базару који су вољни да својим искуством помогну новима у послу и излажу своје производе и на оваквом догађају. „Start Up“ Новосадски ноћни базар посетиоцима нуди уживање у вечерњој куповини квалитетних домаћих производа уз прегршт добре забаве.
Концерт бенда С.А.Р.С., на крову Променаде 17. јуна Фото: new.gigstix.com Резервишите улазницу на време, очекује вас море позитивне енергије!
Карте можете купити онлајн и на свим продајним местима Gigstix-a.
Уживајте!
Koje aplikacije svaki Novosađanin mora da ima na mobilnom telefonu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.