Водич за бруцоше: Економски факултет у Суботици

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jun.2023, 09:10

Водич за бруцоше: Економски факултет у Суботици

Економски факултет са седиштем у Суботици основан је 18. маја 1960. године, а налази се у саставу универзитета у Новом Саду. Фото: WikimediaComonns/spaceman117 – panoramio За протеклих 63 година постојања ове образовне и научне институције, преко 15.000 студената је стекло диплому дипломираног економисте, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на основу закона који су важили до ступања на снагу Закона о високом образовању.
По новом Закону о високом образовању звање дипломираног економисте је стекло преко 7.400 студената, мастер економисте 3.150 студената, а на Факултету је, до сада, 280 студената стекло научни назив доктора наука, а академски назив магистра наука стекло је 537 студената. Економски факултет у Суботици као научно-образовна установа функционише на три локације на којима тренутно активно студира преко 4.000 студената.
Седиште факултета налази се у Суботици, затим на Одељењу факултета у Новом Саду које постоји од 1977. године и на Одељењу факултета у Бујановцу које је почело са радом 2011. године.
Студенти који уписују прву годину на основним академским студијама, имају могућност избора између два акредитована студијска програма: економије и пословне информатике.
У склопу студијског програма економије, студенти имају могућност избора модула/подручја које желе да упишу: Агробизнис и рурални развој, Међународна економија и бизнис, Финансијски и банкарски менаџмент, Маркетинг, Менаџмент и бизнис, Рачуноводства и ревизија, Трговински маркетинг и менаџмент. На Економски факултет у школској 2023/24. години на основне академске студије, може се уписати укупно 887 студената, од којих:
489 студената чије се образовање финансира из буџета, 398 самофинансирајућих студената. Школарина за самофинансирајуће студенте, свих студијских програма, износи 108.000,00 динара.
Право учешћа на конкурс имају лица са завршеном средњом школом четворогодишњег трајања.
Фото: Градске инфо Пријемни испит се полаже из два од следећих наставних предмета, по избору кандидата: Основи економије, Пословна економија, Математика, Филозофија са логиком, Информатика. При подношењу пријаве кандидат је дужан да се определи за два од наведених пет предмета.
Kандидат се опредељује за студијски програм, наводећи у пријави редослед студијских програма по свом приоритету. Пријемни испит се полаже у просторијама Економског факултета у Суботици као и на Одељењу факултета у Новом Саду и Бујановцу, по распореду који ће бити објављен на интернет страници и на огласној табли Факултета.
У првом конкурсном року пријава кандидата ће се вршити 21, 22, и 23. јуна 2023. године од 08 до 14 часова у просторијама факултета у Суботици и Новом Саду.
На одељењу факултета у Бујановцу пријава кандидата ће бити организована 29. и 30. јуна 2023. године од 08 до 14 часова.
Кандидати ће бити у могућности да пријаву изврше на један од два начина: личном предајом докумената у просторијама факултета или онлајн (без доласка на факултет).
Информације и детаљна упутства о начину пријаве кандидата благовремено ће бити постављени на сајт факултета.
Полагање пријемног испита одржаће се 28. јуна 2023. године на факултету у Суботици и одељењу у Новом Саду. На одељењу факултета у Бујановцу пријемни испит ће бити организован 04. јула 2023. године.
Објављивање прелиминарних ранг листи остварених резултата је предвиђен за 29. јун 2023. године на Факултету у Суботици и Одељењу Факултета у Новом Саду. На одељењу факултета у Бујановцу прелиминарна листа остварених резултата биће објављена 05. јула.
Објављивање коначних ранг листи остварених резултата биће 08. јула 2023. године на факултету у Суботици и одељењу у Новом Саду. На одељењу факултета у Бујановцу коначна ранг листа остварених резултата биће објављена 11. јула.
Упис примљених кандидата биће одржан 10, 11. и 12. јула 2023. године, од 9 до 14 часова на Факултету у Суботици и Одељењу Факултета у Новом Саду.
Упис примљених кандидата на Одељењу Факултета у Бујановцу  биће одржано 12. и 13. јула 2023. године од 9-14 часова.
Детаљне инфорамције о самом упису и условима уписа можете пронаћи на сајту Економског факултета у Суботици.
Pitali smo studente: Zašto ste upisali Ekonomski fakultet? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Водич за бруцоше: Економски факултет у Суботици се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.