Први зелени објекат правосудног система Србије – новосадска „Палата правде“ при крају (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 09:01

Први зелени објекат правосудног система Србије – новосадска „Палата правде“ при крају (ФОТО)

Радови на фасади новог објекта правосудног система у Новом Саду на углу Стражиловске и Максима Горког приводе се крају, а комплетан објекат би требало да буде готов пре краја године. У овој згради биће смештени Основни и Виши суд, као и Основно и Више јавно тужилаштво, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а објекат се гради од краја 2021. године.
Нови шестоспратни објекат од 9.000 квадратних метара биће адекватна за рад правосуђа, док постојећа зграда суда не испуњава потребне услове. Из техничких разлога, зграда суда у Сутјеској улици није могла да буде надограђена, па је за нову зграду суда понуђена парцела у истом блоку.
Фото: Градске инфо Зграда која се тренутно користи у те сврхе изграђена 1960. године. У њој је смештено седам правосудних органа и 1.200 носилаца правосудних функција, те ће изградњом нове „Палате правде“ она бити значајно растерећена.
Нова зграда биће први зелени објекат у правосудном систему Србије Овај објекат финансиран је и од стране Европске уније са 13 милиона евра, пројекат је урађен по највишим европским стандардима, а ово ће бити први зелени објекат у правосудном систему Србије.
Главна карактеристика зеленог објекта је фасада обогаћена зеленилом која ће бити окренута ка стамбеним зградама „иза“ суда. Између суда и тих зграда биће и мали парк, који ће грађани моћи слободно да користе.
Његов „творац“ је архитекта Миодраг Трипковић, а он је креирајући нову Палату правде у Новом Саду размишљао и о њеном окружењу.
Зграда суда налази се међу послератним објектима из прошлог времена, па ће се на њеној фасади користе „неутрални“ материјали, а понајвише стакло, чије је постављање и почело.
Извођачи радова су Јадран Д.О.О. и Градина Д.О.О, а као резултат овог објекта очекује се велико повећање ефикасности у раду правосудних органа.
Grbavica: Novi vrtić, renovirane škole, rekonstruisane ulice – gradonačelnik najavio nove pešačke i biciklističke staze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Први зелени објекат правосудног система Србије – новосадска „Палата правде“ при крају (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.