Од среде опадање водостаја Дунава, Нови Сад ипак спреман за одбрану од поплава

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 15:01

Од среде опадање водостаја Дунава, Нови Сад ипак спреман за одбрану од поплава

Овогодишњи мај месец уз сунчане дане донео је и оне кишне. Републички хидрометеоролошки завод Србије најавио је да ће се данас и сутра на Дунаву код Новог Сада водостај кретати изнад граница редовне одбране од поплава. Фото: Градске инфо Већ у среду очекивано је да водостај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на територији Новог Сада буде испод границе редовне одбране од поплава. Редовна одбрана је 450 центиметара, а у среду се очекује водостај од 442 центиметра, док је данас 469, а сутра 456 центиметара.
У случају да у јуну поново буде пораста нивоа Дунава, корацима у борби против изливања реке руководи Градски штаб за ванредне ситуације.
Јуче је започето пуњење џакова песком, који су спремни за одбрану од потенцијалног пораста водостаја изнад насипа и већ успостављене редовне одбране. У том подвигу учествовали су ЈКП „Пут“, ЈКП „Градско зеленило“ и ЈКП „Чистоћа“. Фото: PrtSc/Instagram/JKP Put Novi Sad Такође, из ЈКП „Чистоћа“ рекли су нам да су радници ангажовани у чишћењу сливника и сливничких решетки које се свакодневно перу, како би се спречило њихово запушавање.
Сво расположиво људство и механизација ове, али и других градских служби, у случају пораста водостаја биће усмерена тамо где је то потребно за борбу против изливања Дунава.
Vertikalna bašta u Novom Sadu već 5 godina – kako manje zelene oaze mogu doprineti održivom razvoju grada?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Од среде опадање водостаја Дунава, Нови Сад ипак спреман за одбрану од поплава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.