Одржан концерт класичне музике на „Рибљој пијаци“ у оквиру манифестације „Храна за уши“

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 13:08

Одржан концерт класичне музике на „Рибљој пијаци“ у оквиру манифестације „Храна за уши“

Посетиоци Рибље пијаце, који су јуче у великом броју присуствовали концерту класичне музике „Храна за уши“, тражили су од пијанисте Јожефа Ритера и виолинисткиње Браниславе Јованов да три пута свирају на бис. Концерт је трајао више од сат времена, а публика је сваку композицију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поздрављала френетичним аплаузом. Фото: Дунавска соната/Уступљена фотографија Многи кажу да су циљано, само због концерта, дошли на Рибљу пијацу. Међу њима је био и Рубен из Француске, који од прошле године у Новом Саду ради као професор француског. Он каже да је на концерт дошао на позив својих пријатеља из Новог Сада.
„Све док нисам дошао на пијацу и чуо музику, сматрао сам да нисам добро разумео своје домаћине. Нисам очекивао да је могуће да се негде класична музика изводи на пијаци, где се продаје воће и поврће. Али, сада имам другачије мишљење. Аамбијент је одличан. Људи су усхићени. Заиста је било уживање“ – каже Рубен.
На Рибљој пијаци одржан је други концерт у овогодишњој серији „Храна за уши“, а дуо Ритер – Јованов извео је дела Брамса, Шостаковича, Моцарта и Пјацоле.
„Први концерт одржали смо у суботу на Лиманској пијаци, а данас смо уживали у одличном пријему на Рибљој пијаци, где смо наступ продужили за готово 20 минута на молбу публике“ – каже Ритер. Концертна серија „Храна за уши“ настала је 2020. године с циљем да се класична музика што више приближи грађанима.
“ Концерти се изводе тако што музичари на један сат имају своју пијачну тезгу, али не продају воће и поврће, већ посетиоцима поклањају бесплатан концерт класичне музике. За три године изведено је више од 50 различитих композиција. Од Моцарта, Штрауса, Бетовена, Шостаковича, Чајковског, Пјацоле, Бабаџањна и других „- каже Милица Трифунов, председница удружења грађана „Дунавска соната“ које од 2015. године одржава концерте на неочекиваним локацијама.
Još 10 dana do završetka foto-konkursa „Najlepša prolećna fotografija Novog Sada“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржан концерт класичне музике на „Рибљој пијаци“ у оквиру манифестације „Храна за уши“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.