Урушен зид код Кеја, приобална домаћинства поплављена – ево да ли нам прети изливање Дунава (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 10:34

Урушен зид код Кеја, приобална домаћинства поплављена – ево да ли нам прети изливање Дунава (ФОТО)

Током протекле две недеље, водостај Дунава код Новог Сада је у мањем порасту. Према данашњим подацима РХМЗ-а водостај Дунава је у стагнацији са тенденцијом мањег опадања наредна четири дана. Фото: Уступљена фотографија Према јучерашњим подацима, водостај Дунава износио је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 477 центиметара. Према данашњим, уједно и последњим мерењима висина водостаја Дунава износи 468 центиметара.
Граница редовне одбране града од Дунава је 450 центиметара, док је ванредна одбрана 700 центриметара.
Водостаји на Дунаву и на Сави су у домену средње високих. Откад је Дунав надошао – река је донела и доста грања, смећа али је начинила и велике материјалне штете домаћинствима на приобаљу. На Кеју, део одбрамбеног зида се урушио што доказује јачину ове реке.
Фото: Уступљена фотографија Температуре воде на рекама у Србији крећу се: На Дунаву око 16.6 °С, на Сави око 16.7°С, на Великој Морави око 15.9 °С, на Тиси око 19.8 °С и на банатским водотоцима око 20.0 °С, што је око просечних вредности температура воде за ово доба године.
Od 1. juna počinje naplata na parkiralištima u okolini „Štranda”

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Урушен зид код Кеја, приобална домаћинства поплављена – ево да ли нам прети изливање Дунава (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.