На Лиманској пијаци трећу годину заредом концерт класичне музике

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 13:57

На Лиманској пијаци трећу годину заредом концерт класичне музике

Пред  више десетина посетилаца Лиманске пијаце одржан је први концерт класичне музике у оквиру овогодишње „Хране за уши“ коју трећу годину заредом организује удружење грађана „Дунавска соната“. Пијаниста Јожеф Ритер и виолинисткиња Бранислава Јованов сат времена изводили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су дела Моцарта, Штрауса, Бокеринија, Шостаковича и Пјацоле. Фото: Дунавска соната/уступљена фотографија “ Одушевљена сам. Када сам чула класику на пијаци, прва асоцијација ми је био Њујорк, у ком сам боравила на школовању. То је жив град који у сваком кутку нуди неки уметнички догађај. Верујем да је ово прави пут да Нови Сад постане уметнички мегаполис. Честитам вам на храбрости и идеји“ – рекла је Оливера Ранђел.
Према речима Јожефа Ритера, посетиоци пијаце су врло захвална публика, која је с одушевљењем прихватила концепт да уз куповину намирница бесплатно ужива у класичној музици.
„У својој каријери наступао сам и с великим оркестрима, у разним дворанама у Србији, али овакву неспоредност и отвореност нисам доживео. Дуго ћу памтити аплауз с Лиманске пијаце и једва чекам сутрашњи концерт на Рибљој пијаци“ – рекао је Ритер.
Дунавска соната концертну серију „Храна за уши“ реализује уз подршку Градске управе за културу и у сарадњи са ЈКП „Тржница“.
Фото: Дунавска соната/уступљена фотографија „Ово је нама трећи пут да наступамо пред посетиоцима Лиманске пијаце. Лиманска пијаца је добар концертни простор због акустичног крова, али  пре свега због људи који на њој раде, који имају велико разумевање за наш пројекат. Изузетно се радујемо што ћемо уз подршку Градске управе за културу и „Тржнице“ бити у прилици да наставимо с реализацијом бесплатних концерата класичне музике на градским и приградским пијацама“ – рекла је Милица Трифунов, директор УГ „Дунавска соната“.
Дуо Ритер – Јованова,  на Рибљој пијаци у недељу 28. маја у 10 сати.
Pomozimo Lenki da pobedi opaku bolest

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На Лиманској пијаци трећу годину заредом концерт класичне музике се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.