Помозимо Ленки да победи опаку болест

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 11:43

Помозимо Ленки да победи опаку болест

Двогодишњој Ленки из Новог Сада је у јуну 2022. године дијагностикована акутна леукемија лимфобластних ћелија. Фото: Уступљена фотографија Лечење цитостатском терапијом је одмах започето у ИЗЗЗДИОВ у Новом Саду, а након 9 месеци интензивног болничког лечења, по завршетку индукционе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фазе, терапију одржавања почиње у фебруару 2023. године. Само два месеца након тога, у априлу 2023. године, Ленки се јавља повишена телесна температура и скок вредности леукоцита, након чега је поново хоспитализована и том приликом је потврђен рецидив коштане сржи и ЦНС рецидив.
Ленка са непуне две године поново прима цитостатску терапију, а нада за излечење је трансплантација коштане сржи. За тај циљ потребно је скупити 300.000 евра. Будући да је Ленка сврстана у групу високо ризичних пацијената због малог узраста, врло раног релапса и с обзиром да нема сродног донора коштане сржи у породици, Ленкини родитељи су одлучили да се наставак лечења и трансплантација коштане сржи обави у иностранству.
Ленка је радознало, весело и насмејано дете, које ужива да истражује свет око себе, да се игра у парку, трчи, љуља, грли са плишаним играчкама, упознаје нове другаре, а највише од свега воли да се игра и трчи са своја два рођена брата.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


Време је кључно у Ленкиној борби јер је потребно да што пре оде на лечење у иностранство. Средства су јој неопходна за наставак лечења у иностранству, трошкове трансплантације коштане сржи, специјалистичке прегледе, лабораторијске анализе, лекове, путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења.Можете јој помоћи слањем поруке 1491 на број 3030 или уплатом на динарски рачун 160-6000001670755-65. Детаљније о њеној болести и начину на који можете помоћи прочитајте ОВДЕ.
Radosne vesti iz Betanije, Novi Sad bogatiji za 25 beba

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Помозимо Ленки да победи опаку болест се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.