Овонедељна дешавања у Новом Саду (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 09:49

Овонедељна дешавања у Новом Саду (ВИДЕО)

Стигли смо до последње недеље маја месеца. Узбудљива недеља је пред нама. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује у Новом Саду ове недеље: Промоција књиге Свакодневно убијање живота, 29. мај у 19:00 часова О књизи говоре:
Др Јелена Марићевић Балаћ, књижевна критичарка
Сања Перић, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << књижевна критичарка
Аутор
Уредница програма: Весна Живковић
Жарко Миленковић (1988, Приштина) je песник, књижевни критичар и проучавалац књижевности.
Објавио је књиге песама Кенотаф (2014) и Крхотине лета (2019), као и књигу есеја Тмина и празнина, Horror vacui у српској поезији XX и XXI века (2021).
Добитник је Годишње књижевне награде Књижевног друштва Косова и Метохије „Григорије Божовић“ за најбољу књигу објављену 2019. године.
Уредник је књижевног програма и књижевних издања Дома културе Грачаница.
У овим песмама искуства Миленковић шкрто, једноставно и уверљиво сведочи о угроженој егзистенцији, о световима који се додирују, али се не разумеју, о опседнутој свакодневици.
То, међутим, није ни нека апстрактна угроженост, ни језа изазвана неким општим кваровима и штетама у свету.
То је дубоко конкретизована косовска стварност и угроженост која се сваки дан изнова искушава.
Матурантски дани уз снижену цену улазнице од 29. маја до 2. јуна у „Areni Cineplex“ Фото: Arena Cineplex Почетак новог поглавља у животу младих прослављамо заједно у омиљеном градском биоскопу уз сјајне филмске наслове. За све матуранте припремили смо специјалну цену улазнице у износу од 300 динара за 2Д филмове и 400 динара за 3Д филмове током Матурантских дана од 29. маја до 2. јуна.
„Хуманитарни понедељак“ на штранду за Ленку Лазаревић, понедељак, 29. мај Фото: ЈКП „Градско зеленило“ У понедељак 29. маја акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Ленки Лазаревић. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Представа „Ноћ богова“, 30. маја у Сали НИС-а Савршена прилика да три врхунска глумца: Војин Ћетковић, Дејан Луткић и Небојша-Циле Илић, покажу своје глумачко умеће новосадској публици.
Представа почиње од 20:00 часова
Фестивал „Док’н’Ритам“ 1. јуна у СКЦНС Фабрика Фото: skcns.org У питању је јединствен фестивал у Србији који, поред такмичарске и ревијалне селекције музичких документараца, укључује и промоције музичких књига, као и концерте афирмисаних и неафирмисаних састава из региона.
Фестивал се одржава у Београду, у Дому културе Студентски град, а у септембру 2023. ће бити одржан осми пут. У склопу представљања фестивала, биће приказани филмови “Ускрс, град и рокенрол” и “Rainey”, документарци који су награђени на претходним издањима Док’н’Ритма.
После пројекција, разговараћемо о фестивалу и музичким документарцима са директорком фестивала Сандром Ранчић и ауторима приказаних филмова.
„Ритам Европе!“ у Лиманском парку, 2. јуна Фото: PrtSc/Facebook.com/skcns Ритам Европе! је манифестација којом Студентски културни центар Нови Сад обележава 9. мај, Дан победе над фашизмом и Дан Европе.
Ову манифестацију СКЦ Нови Сад организује од 2007. године, а ово је њено 15. издање. Услед трагичних догађаја који су се десили почетком маја, овогодишњи Ритам Европе! је одложен, а сада имамо нови датум одржавања, 2. јун.
Тада ће на бини у Лиманском парку наступити:  љубљански рок бенд Богунов  култни панк бенд Параф из Ријеке  београдски експериментални рок бенд Визељ  алтернативни рок бенд Канда Коџа и Небојша из Београда  новосадска кантауторка Дојо Напомена: Концерт је бесплатан и почиње у 19 часова.
Новосадски ноћни базар, 2. јун на Рибљој пијаци Фото: Градске инфо Ноћни базар окупља мале произвођаче, уметнике и креативце и нуди посетиоцима прилику да се у вечерњим часовима опусте и угоде себи, купујући неки ручно рађен производ и уживајући у гастрономским специјалитетима и доброј забави.
Базар се одржава сваког првог петка у месецу са изузетком децембра када се одржава и зимски празнични Базар. Организатори догађаја задржавају право да услед лоших временских услова промене датум одржавања Базара.
Уживајте!
Kako je Most kraljevića Tomislava povezao dve obale Dunava

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.