Блоксток зове: Отворен конкурс за демо бенд

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Maj.2023, 10:14

Блоксток зове: Отворен конкурс за демо бенд

Најстарији новосадски пунк и рокенрол фестивал и ове године отвориће јул и фестивалско лето у Новом Саду. У Железничком парку, 1. јула имаћемо прилику да служамо највећа регионална имена, уз јака домаћа појачања. Фото: Промо Већи број бендова већ је сада познат, тако ће у Новом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Саду наступити „Бркови“, који су пре неколико година довели готово 10 хиљада људи у парк, затим „Јорговани“, „E-play“, „5 минута славе“ и многи други. Ипак недостаје једно име – демо бенд који ће по први пут добити прилику за наступ на великој бини.
„У четвртак, 1. јуна отварамо конкурс за младе, неафирмисане ауторске демо бендове, као и сваке године. Конккурс ће трајати осам дана и требаће нам још неколико дана да жири, састављен од организатора Фестивала, преслуша све пријаве. Ово је с годинама постао не само заштитни знак, већ некако својеврсна мисија читавог Фестивала. Ми смо одрастали у овом кварту и уз ову музику, па сматрамо обавезом да пружимо прилику и новим клинцима да ураде исто“, објашњава Марко Танчик, један од организатора.
Када је о условима реч, неопходно је да чланови банда немају више од тридесетак година и да имају најмање 30 минута ауторског материјала. Традиционално, управо победник конкурса отвара Фестивал, а неретко се деси да неке од наредних година наступа раме уз раме са хедлајнерима.
Фестивал Блоксток одржава се од 1998. године у Железничком парку у Новом Саду, а до сада су наступила бројна регионална имена, као што су „Ритам нереда“, „Атхеист рап“, „Гужва у 16терцу“, „Партибрејкерси“, „Мортал комбат“, „Ортодокс келтси“ и многи други.
Фото: Марко Ристић Ипак, без обзира на број људи који сваке године долази, регионалне и домаће звезде, Блоксток је био, и остао комшијска прича. „Настао је из потребе комшилука да уради нешто за комшилук. То је прича у којој смо ми одрасли и разлог због ког смо и одлучили да је преузмемо на себе, као млађу генерацију. Тако се односимо према комшилуку и данас. Овај Фестивал организују комшије, велики број људи је укључен у његову реализацију, а нешто потом и остаје за нама и зато ова прича и траје“, објашњава Танчик.
И ове године, из безбедносних разлога, апелује се да посетиоци не уносе пиће у стакленој амбалажи у парк, као и да се не приближавају железничкој прузи. Фестивал ће бити отворен у 19.00 часова, а свирке ће се одржавати до један сат иза поноћи. Улаз на Фестивал је бесплатан. Мали историјат Блоксток фестивала можете погледати на овом линку.
Otkazana novosadska Kritična masa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блоксток зове: Отворен конкурс за демо бенд се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.