Новосадски сајам: Величина је битна!

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 21:03

Новосадски сајам: Величина је битна!

У току је највећа смотра пољопривредне механизације у овом делу Европе. Јубиларни 90. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, траје до петка 26. маја. Фото: Vojvodina uživo Поред разних прикључних машина, комбајна, радних машина, пажњу је привукао један од највећи трактора изложених >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на сајму, а понео је и још једну титулу.
Наиме, најскупљи трактор на Пољопривредном сајму, како је изјавио генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, је трактор Case IH Steiger 500, који кошта невероватних 462.000 евра+ПДВ.
Фото: Vojvodina uživo Импозантних димезија, са шестоцилиндрични мотор од 500 коњских снага, запремине 12,9 литара.
Фото: Vojvodina uživo Опремљен је “PowerDrive powershift” мењачем, који има аутоматизовано управљање продуктивношћу што смањује потрошњу дизела током рада.
Фото: Vojvodina uživo Изложени модел је тежак преко 28 тона, максимална подизна моћ на полугама је 8949 килограма.
Фото: Vojvodina uživo На овом моделу се налазе и лиснати тегови од 900 килограма напред, као и тегови у предњим и задњим точковима од 908 кг, односно 1362 кг.
Фото: Vojvodina uživo Трактор је идеалан за велика газдинства и велике ратарске површине, као и за рад под сталним оптерећењима.
Фото: Vojvodina uživo Оним мало старији, памте сличну ”грдосију”, домаће производње.
Фото: Vojvodina uživo Наиме, Индустрија машина и трактора, популарни ИМТ, је на врхунцу своје моћи производио најјачи трактор у Европи у серијској производњи.
ИМТ 5500, је имао 12v би турбо мотор (за сваку страну мотора по један), а они су били Мерцедесове производње. Имао је исто 500 коњских снага.
Gimnazija „Laza Kostić“ dobija novu fiskulturnu salu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосадски сајам: Величина је битна! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.