Награде за најбоље у органској производњи (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 19:53

Награде за најбоље у органској производњи (ФОТО)

На сајму пољопривреде у Новом Саду, који траје до 26.маја, своје место нашла је органска производња. Традиционални ”Органиц” конкрус НЛБ Комерцијалне банке данас је званично завршен свечаном доделом награда у укупном износу од два и по милиона динара за најбоље пројекте из >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << области производње, прераде и понуде органских производа. Фото: Војводина уживо На дванаести по реду ”Органиц” конкурс, ове године пристигло је 50 пројеката.
Главна награда у износу од 1.000.000 динара додељена је Радмили Ћирић, пољопривредном произвођачу/прерађивачу из села Пасјач код Пирота.
Фото: Војводина уживо Радмила Ћирић долази из села Пасјач код Пирота. Она и њена породица држе фарму оваца.
„Бавимо се органском производњом овчијег меса и млека. Награде су увек добродошле и то је добар подстрек за даљи рад. Такодје и породица је битна, сви смо укључени у рад. Поред мене и супруга, ту су и наша два сина и моја мајка која има 78 година и она помаже, снаја и унучад. Органска производња захтева много рада, али да, од ње може да се живи. Када се вредно ради, онда може, изјавила је за Војводина уживо добитница прве награде ‘Органиц” конкрус НЛБ Комерцијалне банке.
Да ли држава довољно помаже?
„Да, задовољни смо са субвенцијама које држава обезбеђује. Редовно су исплате. Ми смо презадовољни.“
Сам предео у ком живимо, нам олакшава посао. Око нас је дивља, нетакнута природа и то нам омогућава додатни квалитет производа. Такодје, локална млекара нам је одала признање, да нам је млеко једно од најбољих. То је за нас све признање и подстицај да идемо даље, нагласила је овогодишња добитница прве награде.
Новина ове године, је да први пут су додељене и три специјалне награде у износу од 500.000 динара.
„За даму која се бави органском производњом награда је додељена Татијани Божовић из Ариља;
Фото: Војводина уживо Награда младој особи старости до 40 година уручена је Дарку Батинићу из Лазарева;
Фото: Војводина уживо За услужни/угоститељски објекат који у својој понуди има макар један производ органског порекла из Србије, награда је додељена Марку Орловићу (ТР Агрикултура Орловић) из Краљева.
Властимир Вуковић, председник Извршног одбора НЛБ Комерцијалне банке, истакао је да ”Органик” конкурс део стратешког циља и мисије одрживог пословања, у оквиру које је НЛБ Комерцијална банка до сада обезбедила снабдевање електричном енергијом из потпуно обновљивих извора, прешла на безпаапирни процес набавке и подржала развој зелене агенде кроз пласман одрживих производа.
Фото: Војводина уживо Зашто да искористите прилику за одрживу будућност? Значај органске производње се огледа и у добијању здравствено безбедне хране, очувању животне средине, као и биљних заједница. Доприноси очувању плодног земљишта, које је неопходно за правилно функционисање екосистема, јер пречишћава воду, обезбеђује храну, чува генетске ресурсе и представља основни животни простор за готово сва копнена жива бића.
Gradonačelnik Đurić i ambasador Italije o saradnji u privredi, nauci, turizmu…

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Награде за најбоље у органској производњи (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.