Градоначелник Ђурић и амбасадор Италије о сарадњи у привреди, науци, туризму…

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 16:53

Градоначелник Ђурић и амбасадор Италије о сарадњи у привреди, науци, туризму…

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић састао се, у Градској кући са амбасадором Италије Њ. Е. Луком Горијем. Градоначелник Ђурић је амбасадору пожелео срдачну добродошлицу и захвалио му се на досадашњој сарадњи. Фото: Град Нови Сад Захваливши се на пријему амбасадор Лука Гори >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је изразио задовољство због учесталих посета Новом Саду, поводом одржавања 90. Међународног пољопривредног сајма чија је земља партнер ове године Италија, као што је то био случај 2006. и 2009. године. Саговорници су се сложили да је овогодишњи Сајам прилика за успостављање сарадње и остваривање бенефита како за српске, тако и за италијанске компаније. Такође, осврнули су се на богат културни програм који у Новом Саду, тим поводом организује Италијански институт за културу.
Том приликом, истакнута је и сарадња у области науке, будући да се у Новом Саду налазе институције као што је Инстут Биосенс и Институт за вештачку интелигенцију. Градоначелник је истакао да су новосадски Универзитет, са 55 хиљада студената који је препознат као развојна снага града, као и снажан сектор информационих технологија који у Новом Саду броји око 14 хиљада запослених, допринели да наведене научне институције имају своје седиште у Новом Саду.
Саговорници су се сложили да је туризам област у оквиру које има простора за унапређење сарадње будући да постоје директни лeтови из више италијанских градова до Београда. Градоначелник Ђурић је истакао да се континуирано ради на промоцији Новог Сада и привлачењу туриста и да је у току прошле године регистровано 561 000 ноћења што је дупло више у односу на период од пре десет година. Он је навео да ће велики инфраструктурни пројекти као што су уређење Алмашког краја и изградња пешачко-бициклистичког моста допринети понуди која ће задржати туристе више дана у граду.
На крају састанка амбасадор Лука Гори позвао је градоначелника да посети изложбу посвећену славном италијанском фудбалеру Паолу Росију коју ће амбасада Републике Италије организовати у јулу.
Novi Sad naredne sezone samo sa jednim predstavnikom u Super ligi Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градоначелник Ђурић и амбасадор Италије о сарадњи у привреди, науци, туризму… се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.