Одржана акција добровољног давања крви Удружења Срба, Херцеговаца и пријатеља у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 11:50

Одржана акција добровољног давања крви Удружења Срба, Херцеговаца и пријатеља у Србији

Удружење Срба, Херцеговаца и пријатеља у Србији, у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада и Заводом за трансфузију крви Војводине организовало је, у својим просторијама акцију добровољног давања крви. На 16. по реду акцију давања крви одазвало се око сто Херцеговаца из Новог Сада, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али и из Невесиња, Гацка и Билеће са којима Удружење негује добре односе и сарадњу. Фото: Град Нови Сад Њих је, том приликом посетио члан Градског већа за здравство др Драган Стајић и захвалио им се на хуманом чину истакавши да Град Нови Сад препознаје важност оваквих акција и да их подржава.
„Овакви догађаји су важни јер, поред тога што се додељују признања најхуманијим међу нама они скрећу пажњу јавности на важност добровољног давалаштва крви. Морамо бити свесни да су ситуације у којима су људски животи угрожени свакодневне и да смо ми ти који можемо да им помогнемо“ – изјавио је др Драган Стајић – Захваљујући овим, али и свим другим племенитим људима, као и нашем Црвеном крсту, можемо са поносом да кажемо да Нови Сад има има добро развијено и организовано добровољно давалаштво крви.
Фото: Град Нови Сад У акцијама добровољног давања крви Удружења Срба, Херцеговаца и пријатеља прикупљено је око 750 доза крви, а учествовало је преко  350 давалаца.
“ То су углавном студенати чланови нашег Удружења, али и наши пријатељи. Ово није једина хумана акција коју наше Удружење организује на територији Града Новог Сада али свакако представља најлепши гест љубави коју исказујемо према нашем граду и суграђанима.“ – рекао је председник Удружења Божидар Миловић.
Radosne vesti iz Betanije, Novi Sad bogatiji za 14 beba

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржана акција добровољног давања крви Удружења Срба, Херцеговаца и пријатеља у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.