Помозимо Ленки да победи опаку болест!

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 15:16

Помозимо Ленки да победи опаку болест!

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић прикупља новчана средства за Ленку Лазаревић (2021). Фото: Фондација Буди хуман Ленки је у јуну 2022. године дијагностикована акутна леукемија лимфобластних ћелија (Dg.C91.0 Leukaemia lymphoblastica acuta [ALL]) након извршене анализе коштане >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сржи у току хоспитализације на ИЗЗЗДИО Војводине због повишене телесне температуре, повишених вредности леукоцита у ККС и хепатоспленомегалије.
Лечење цитостатском терапијом је одмах започето у ИЗЗЗДИОВ у Новом Саду, а након 9 месеци интензивног болничког лечења, по завршетку индукционе фазе, терапију одржавања почиње у фебруару 2023. године. Само два месеца након тога, у априлу 2023. године, Ленки се јавља повишена телесна температура и скок вредности леукоцита, након чега је поново хоспитализована и том приликом је потврђен рецидив коштане сржи и ЦНС рецидив.
Ленка са непуне две године поново прима цитостатску терапију, а нада за излечење је трансплантација коштане сржи. Будући да је Ленка сврстана у групу високо ризичних пацијената због малог узраста, врло раног релапса и с обзиром да нема сродног донора коштане сржи у породици, Ленкини родитељи су одлучили да се наставак лечења и трансплантација коштане сржи обави у иностранству. Ленка је радознало, весело и насмејано дете, које ужива да истражује свет око себе, да се игра у парку, трчи, љуља, грли са плишаним играчкама, упознаје нове другаре, а највише од свега воли да се игра и трчи са своја два рођена брата.
Време је кључно у Ленкиној борби јер је потребно да што пре оде на лечење у иностранство. Средства су јој неопходна за наставак лечења у иностранству, трошкове трансплантације коштане сржи, специјалистичке прегледе, лабораторијске анализе, лекове, путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења.
Radi se na novom železničkom mostu u Novom Sadu – „Soko“ krajem 2024. i do Subotice (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Помозимо Ленки да победи опаку болест! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.