„Хуманитарни понедељак“ на Штранду за Димитрија Станковића

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 11:07

„Хуманитарни понедељак“ на Штранду за Димитрија Станковића

У понедељак 15. маја акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Димитрију Станковићу. Фото: Градске инфо Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Димитрије је дечак који има 9 година, а са две и по  године родитељи се први пут сусрећу са дијагнозом дисхармоничног развоја са елементима аутизма. На последњем магнету констатују му се и оштећења мозга као и урођена аномалија на мозгу што додатно отежава његово стање.
Фото: ЈКП Градско зеленило Пре две године креће код неуролога који му је преписао суплементе, који су показали позитивне резултате и неопходно је наставити са терапијом. Такође, препоручен je и наставак генетских анализа, како би се дошло до неких нових сазнања везано за његово тренутно стање. Поред тога потребни су му додатни дефектолошки и логопедски третмани. Новац који ће се прикупљати потребан је за суплементе, додатну дијагностику као и дефектолошке и логопедске третмане.
ЈКП „Градско зеленило“ обавештава суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.
Program u Galeriji Matice srpske povodom Manifestacije „Muzeji za 10“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Хуманитарни понедељак“ на Штранду за Димитрија Станковића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.