Хуманитарна акција „Хуман и сладак“ на Пољопривредном сајму

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 16:13

Хуманитарна акција „Хуман и сладак“ на Пољопривредном сајму

Новосадски сајам обележава век постојања и организује 90. међународни сајам, у години у којој ће 70 година постојања обележити “Стамевски“ – компанија за производњу и продају кондиторских и посластичарских производа, а 20 година хуманитарног рада Националног удружења родитеља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << деце оболеле од рака- НУРДОР. Фото: Новосадски сајам Поводом јубилеја, Новосадски сајам, ”Стамевски“ и НУРДОР заједно организују хуманитарну акцију под називом ”Хуман и сладак“.
Протокол о пословној сарадњи данас су у НУРДОР-овој родитељској кући у Петроварадину, потписали генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, директор Компаније “Стамевски” Александар Стамевски и председница Управног одобора Националног удружења родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР, Јоланд Корора. Фото: Новосадски сајам „Данас ћемо потписати Протокол о пословној сарадњи, а реализација ће се десити током Пољопривредног сајма, којег приређујемо деведесети пут. Драго ми је што нисмо једини слављеник и што и НУРДОР и “Стамевски“ славе своје озбиљне јубилеје па је некако и логично да се удружимо око тако лепе ствари, рекао је генерални директор Слободан Цветковић.
Акција ће бити усмерена ка томе да се изгради шеста родитељска кућа НУРДОР-а, а уз помоћ дародавца торте, која ће бити дугачка 70 метара, па ће сваког дана по 10 метара биће продавано под настрешницом Сајма а посетиоци ће моћи да је купе. Цена парчета торте неће бити фиксна, па ће тако сваки учесник моћи да одреди цену и тако учествује у овој хуманитарној акцији“, нагласио је Цветковић.
Фото: Новосадски сајам „Нама ово није прва активност у којој пружамо подршку као друштвено одговорна компанија. Подсетићу вас да смо пре неколико година били место за вакцинацију али и болница; учествовали смо и у активностима Владе Републике Србије у набавци респиратора и тада смо определили 3,6 милиона динара, а пре тога смо у 2014.години, за време поплава у Обреновцу, издвојили два милиона динара. Ту је и низ активности које наши запослени организују, као што је акција „Новогодишња кутија“ у којој обезбеђујемо новогодишње пакете за децу из Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“.
Због свега тога смо јако срећни и задовољни што можемо да партиципирамо у једном овако лепом догађају. У складу са овом минутом ћутања са почетка конференције, а и због немилих догађаја који су се догодили, мислим да нам је свима потребно и неопходно да имамо више овајвих лепих ствари и да цело грађанство окренемо ка неком хуманом раду и да се емпатија у нашем друштву продуби“, нагласио је Цветковић.
Александар Стамевски, директор Компаније “Стамевски“ рекао је да они ове године прослављају 70 година од постојања. Осмислили су да направе торту, уз жељу да учине нешто корисно и хумано за друштво, да на неки начин као компанија приђу друштвено корисном раду, али и да обележе јубилеј. „Није било тешко изабрати партнере. Прва асоцијација је било удружење НУРДОР, уједно, уз саму одлуку је била и то што учествује и Новосадски сајам као институција која се одмах укључила. То је жеља да учинимо нешто корисно и да дамо можда неки добар пример да се у друштву почну ствари дешавати у позитивном правцу и да учествујемо у томе“, рекао је Стамевски.
„НУРДОР је једино удружење ове врсте у Србији које се бави свеобухватном психо-социјалном подршком породицама и системским решењима која омогућавају да здравствени сектор педијатријске онкологије у целој Србији функционише боље. Прикупљена средства биће усмерена на изградњу шесте родитељске куће“, рекла је председница Управног одбора НУРДОР-а, Јоланд Корора. Фото: Новосадски сајам „С обзиром да се многа деца лече у Новом Саду, Београду и Нишу од рака, а нису по месту становања из тог града, проблем је врло често смештај деце и родитеља. Није било ретко да су родитељи и деца, брат или сестра да преспавали у аутомобилу по парковима, итд., мучили се око тог смештаја, док НУРДОР није кренуо у ову причу родитељских кућа.
Сада их имамо у сваком нашем граду где се деца лече од рака, али Београд, с обзиром да је највећи дијагностичко-терапеутски центар и да се у њему „ слива“ већина пацијената из Републике Српске, из Црне Горе и са Косова; ту нам фали простора, тако да смо тренутно у фази једног нашег великог пројекта, великог по значају, али и у смислу финансија, а то је родитељска кућа у Београду која ће трајно решити смештај деце и родитеља који су оболели од рака. То трајно, мислим, у наредних 50 – 100 година“, рекла је председница Управног одбора НУРДОР-а, Јоланд Корора.
За време Пољопривредног сајма, фирма Стамевски ће сваког дана продавати по 10 метара торте, где ће свако парче бити купљено по цени коју одреди учесник акције. Кутија за добровољне прилоге као и торта налазиће се испод надстрешнице, у дворишту Новосадског сајма.
Истовремено, ”Стамевски“ ће у Хали ”Мастер“, на свом штанду, нудити комплетан асортиман производа и купцима поклањати ваучере за 10 одсто попуста у свим њиховим малопродајним објектима.  Ваучери ће важити до краја године. Sajam stručnog usavršavanja na PMF-u okupio više od 500 studenata (FOTO)

 
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хуманитарна акција „Хуман и сладак“ на Пољопривредном сајму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.