Ако сте љубитељи домаћег парадајза, доносимо вам лепу вест! Стигле су саднице, ово је њихова цена

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 08:26

Ако сте љубитељи домаћег парадајза, доносимо вам лепу вест! Стигле су саднице, ово је њихова цена

Ништа лепше од домаћег меснатог парадајза-слаткастог укуса. Ако волите свеж парадајз или га узгајате ради прављења домаћег сока стижу добре вести. Фото: Pixabay/LoggaWiggler Широм пијаца, расадника, па и на сајту “купујем продајем” могу се пронаћи саднице парадајза. Цене су различите, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што зависи од сорте.
Екипа НС Уживо обишла је две новосадске тржнице. На Рибљој пијаци продају се две врсте парадајза – “чери” и “рани”. Цена саднице на овој пијаци иде и до 100 динара за комад, у зависности коју врсту желите да купите.
На Футошкој пијаци, садница парадајза кошта од 30 динара за комад. Како смо установили понуда је богата, а према речима продаваца продаја иде солидно. Наиме, на сајту “купујем продајем”, трговци такође имају богату понуду расаде. Међутим колико смо установили- купци су углавном из Футога, Ветерника, Ирига и Сремске Митровице. Цене парадајза на овом сајту се крећу од 12 динара за комад. Иста почетна цена на сајту је и за расад паприке. Поједини продавци нуде доставу.
На сајтовима расадника цене знатно осцилирају – па тако је за балконски чери потребно издвојити од 100 динара. Врста чери парадајз жути балконски кошта од 100 динара за саксију.
Парадајз можете да засадите у башти или у већу саксију. Ова једногодишња биљка сади се априлу, мају, јуну и јулу. Прихрањивање се обавља редовно, а биљку је потребно држати на сунцу.
Da li je Novi Sad sasvim običan grad? (sreda, 10. maj)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако сте љубитељи домаћег парадајза, доносимо вам лепу вест! Стигле су саднице, ово је њихова цена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.