Нови Сад као град бициклизма комплетира стазу до Бегеча

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 19:20

Нови Сад као град бициклизма комплетира стазу до Бегеча

Бициклистичка стаза Нови Сад – Бегеч је једна од најпопуларнијих и најдужих стаза која спаја град са приградским насељима Футог и Бегеч. Фото: nsuzivo.rs Стаза је погодна за вожњу бицикала за све узрасте, а асфалтирана стаза омогућава угодну и сигурну вожњу. Дуж стазе постоје и неке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << занимљивости које бициклисти могу посетити. Поред локалних занимљивости, прелепих природних пејзажа, они који се упуте овим путем могу да погледају Цркву Светог Луке у Бегечу, као и Цркву Светих Врачева Кузме и Дамјана у Футогу која је подигнута 1776. године.
Уколико се одлучите да се упутите на ову стазу, саветујемо вам да понесете довољно воде и заштитну опрему за сунце, посебно током летњих месеци.
Фото: nsuzivo.rs Подсећамо, радови се изводе на трећој фази, од Улице Симе Матавуља у Новом Саду до Дунавске улице у Футогу. Вредност инвестиције износи 170 милиона динара, а бициклистичка траса је дугачка око 10,5 километара.
Фото: nsuzivo.rs Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић је нагласио да је од 2012. године у Новом Саду изграђено и реконструисано преко 31 километар бициклистичке стазе, а кроз одржавање око 12 километара.
– Оно што је такође важно, то је да смо прва локална самоуправа која је кренула 2021. године да субвенционише куповину бицикала. До сада смо кроз субвенције, нашим суграђанима омогућили да купе 3406 двоточкаша. Ове године, кроз месец дана месец дана ћемо спровести конкурс на коме ће износ бити повећан за 2000 динара. До сада су субвенције биле 10.000, сада ће износити 12.000 динара. Такође, буџет је повећан на 20 милиона динара, раније је био 18 – рекао је градоначелник и додао да је увећан број бициклиста у граду са 10.000 на 40.000.
Otkriveno spomen-obeležje Jevrejima stradalim u Drugom svetskom ratu u borbi protiv fašizam. Gradonačelnik Đurić: Rekonstruišemo sinagogu, oformili smo i telo za borbu protiv antisemitizma (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад као град бициклизма комплетира стазу до Бегеча се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.