Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 07:00

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Друга недеља маја је пуна добре забаве, концерата, изложби…Обезбедите карте за омиљене догађаје на време  и уживајте. Фото: Градске инфо Концерт Звонка Богдана у Српском народном позоришту, 8. маја Звонко Богдан ће у недељу 7. маја, наступити на великој сцени Српског народног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << позоришта у пратњи својих тамбураша са почетком у 20:00 часова.
 Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци, 12. маја Фото: Градске инфо Новосадски ноћни базар окупља мале произвођаче, уметнике и креативце и нуди посетиоцима прилику да се у вечерњим часовима опусте и угоде себи, купујући неки ручно рађен производ и уживајући у гастрономским специјалитетима.
Све измене и информације у вези програма можете пронаћи на сајту организатора.
Шести „Фенсерај укуса“ на Детелинарској пијаци, 13. маја Фото: PrtSc/Instagram/fenserajukusa Организатори фестивала „Фенсерај укуса“ вас позивају да им се и у овој години придружите на манифестацији посвећеној најлепшим и најзанимљивијим укусима из Србије где вас очекују још лепши укуси и рукотворине и сјајна атмосфера.
Фенсерај укуса можете посетити од 18:00 до 23:00 часа.
Све измене и информације у вези програма можете пронаћи на Фејсбук страници организатора.
Цветна пијаца 12.и 13. мајa на платоу Спенса Фото: Градске инфо Новосадска цветна пијаца је дводневна (петак-субота) продајна изложба цвећа, садница и опреме за хортикултуру коју организује Покрет горана Новог Сада на платоу испред СПЕНС-а.
На једном месту окупља се велики број произвођача са подручја целе Србије са циљем да грађанима Новог Сада понуде што богатији избор квалитетних сезонских биљака.
Изложбене целине су: изложба цвећа, садница, семенске робе  и опреме за уређење баште; изложба меда и здравствено-безбедне хране, изложба старих и уметничких заната. У случају лошег времена, цветна пијаца се одлаже или помера за наредни викенд.
Ансамбл Метаморфозиз у Градској концертној дворани, 11. маја Београдски ансамбл Метаморфозис, од свог оснивања 2005. године, позиционирао се на српској музичкој сцени као узбудљив састав који нуди врхунске иновативне интерпретације дела класичног репертоара, домаћих и страних савремених аутора. Његови оснивачи су Саша Мирковић виолиста и Татјана Јовановић Мирковић виолончелисткиња. Од пажљивог и одмереног грађења медитативне атмосфере, преко покретљивих и виртуозних одсека, до снажних, фуриозних крешенда, оркестар посвећено и суверено влада огромним распоном инструменталних боја и израза. Метаморфозис наступа без диригента, предвођен харизматичним и енергичним Сашом Мирковићем, и према потреби проширује или мења свој основни састав додатим инструментима, електроником и сценским елементима.
Фестивал укуса – кафе, чоколаде и књиге од 12. до 14. маја у СКЦНС Фабрици Фото: Pixabay/jackmac34 Јединствени фестивал на нашим просторима окупља велики број излагача, од великих брендова кафа, чоколада и издавачких кућа, до малих произвођача, независних књижара из Србије и региона. Током три фестивалска дана посетиоци могу да дегустирају кафе, чоколаде, купе производе, погледају књиге, присуствују интересантним предавањима о кафи и чоколади, учествују у радионицама и на трибинама које окупљају госте из Србије и региона. Интернационални фестивал је представљен кроз три улице у којима су изложени производи: улицу кафе, улицу чоколаде и улицу књиге.
Улаз на фестивал је слободан.
Детаље фестивала можете погледати на сајту организатора.
Велика хип-хоп журка уз „Bad Copy“ 13. маја у Хали 2 Фото: Хала 2 „Љубав или пиво“, „Откуцаји“, „Кафа“, „Металац“ – хитови су који ће одјекивати Халом 2 Новосадског сајма 13. маја јер ће публика имати прилику да ђуска уз популарни хип-хоп састав Bad Copy. Овај београдски хип хоп трио, са увек занимљивим хумористичким приступом уличном животу, убрзо је постао јако популаран и неизоставни део престоничких журки. Сада ће без сумње у Новом Саду направити одличну журку, а сви заинтересовани улазнице могу пронаћи на свим Gigstix продајним местима, по цени од 1000/1500 динара.
Хуманитарна шетња за децу и одрасле “Шетња из блока” у недељу, 14. маја Фото: Промо Хуманитарна шетња за децу и одрасле “Шетња из блока” одржаће се у недељу, 14. маја, у сарадњи организација “Срби за Србе”, “Тројка из блока” и Планинарско-историјском сексцијом “Обилић 1912-1918”.
Окупљање креће у 10.30 часова у порти манастира Старо Хопово, а полазак на руту дугу 11 километара креће у 11.00 часова. Из Новог Сада је организован превоз у 10.00 часова испред локомотиве, на Главној железничкој станици.
Шетња кроз природу трајаће између четири и пет сати. Учешће у хуманитарној шетњи биће 200 динара за децу и 400 динара за одрасле. Пријаве и информације можете добити путем телефона позивом на број 064/594-81-97 или слањем на мејл trojkaizbloka@gmail.com
Чалабрц фест. 14. маја у Биг шопинг центру Чалабрц фест је догађај у част добре домаће хране. Осмишљен је тако да буде помоћ и презентација домаћицама и малим предузетницима. У ери брзе хране, жеља организатора је да укаже да здрава храна није тренд, већ традиција која је покретач целе идеје. Циљ фестивала је истицање добре и здраве хране испред индустријске, а одржава се два пута годишње, у пролеће и јесен.
Уживајте!
„O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi, to ne zna niko, samo ti“ – Koja je to najlepša pesma Đoleta Balaševića?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.