Ниче још један мост: Напредују радови на четвртом новосадском мосту (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 09:28

Ниче још један мост: Напредују радови на четвртом новосадском мосту (ВИДЕО)

На сремској страни приводе се крају радови на помоћној конструкцији за потребне изградње стубова новог моста, у исто време се на бачкој страни ради на рашчишћавању и припреми терена. Нови Сад би за две и по године требало да добије нови, четврти мост преко Дунава. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Четврти новосадски дунавски мост, уз друмске коловозне траке имаће бициклистичку и пешачке стазе. Биће у основи дуг 880 метара а укупно више од два километра и спојиће новосадски Булевар Европе са будућим Фрушкогорским коридором.
Са ширењем града на сремску страну, главна улога моста, биће растерећење постојаћих мостова.
Није тајна да је градња тог моста била предвиђена још шездесетих година прошлог века, онда када је Нови Сад имао значајно мање становника и неупоредиво мање саобраћаја.
Међутим, упркос очигледној потреби да Нови Сад добије нови мост, готово шездесет година тај пројекат остао је недосањан сан Новосађана.
Данас сан постаје јава.
Процена је да ће изградња моста коштати око 130 милиона евра.
Са бачке стране, на мост ће се моћи попети с Булевара Европе код укрштања са Улицом Тоне Хаџића, док ће за саобраћај из попречних улица служити шест улазно-силазних рампи. За бицклисте и пешаке предвиђене су још четири такве рампе. На сремској страни мост ће излазити на кружни раскрсницу са одвојеним десним скретањима у свим смеровима, који воде ка Беочину, Сремској Каменици и ка будућем Фрушкогорском коридору. Пројектована брзина на мосту износи 80 км/х, а преко њега неће ићи тешки теретни саобраћај.
Подсетимо, поред четвртог, гради се и пети мост.
Тако да ће Нови Сад, у блиској будућности, бити град са шест мостова.
Ovu novosadsku palatu krase najlepši dimnjaci u gradu (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ниче још један мост: Напредују радови на четвртом новосадском мосту (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.