Почели радови на обнови зграда Студија М, Радија Нови Сад и Новосадске трговачке омладине

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 13:32

Почели радови на обнови зграда Студија М, Радија Нови Сад и Новосадске трговачке омладине

У току су радови на обнови зграда Студија М, Радија Нови Сад и Новосадске трговачке омладине. Фото: Градске инфо Ови радови обављају се у склопу пројекта „Музеј 20 21“, након чега  би Нови Сад требао да постане богатији за још једну установу културе у граду. Замишљено је да музеј >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обједини различите сегменте војвођанске културе 20. и 21. века, као што су филм, фотографија, књижевност, стрип, сликарство, музика…
Процењена вредност инвестиције је готово 1,4 милијарде динара (1.391.666.466), с тим да је рок за завршетак свих радова две године, тачније максимално 720 дана, од увођења одабраних фирми у посао. Радовима у Студију М није планирано рушење елемената конструкције, али ће бити много реконструкције. По завршетку радова, у Студију М ће бити слични садржаји као и данас, попут концертне сале, те ће ово место, од великог значаја за музички сцену града, поново оживети.
Због привођења простора намени, зграда Радија Нови Сад претрпеће значајне измене у унутрашњости, а предвиђена је и градња потпуно нових темеља.
Зграда Новосадске трговачке омладине, која се налази на углу Игњата Павласа и Булевара Михајла Пупина, биће реконструисана, а према тендерској документацији, нису предвиђена рушења или доградња.
Znate li kroz koju zgradu su prošle sve kultne muzičke grupe poslednjih decenija?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почели радови на обнови зграда Студија М, Радија Нови Сад и Новосадске трговачке омладине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.