Годишњица протеривања Срба из Западне Славоније

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 14:11

Годишњица протеривања Срба из Западне Славоније

Годишњица протеривања Срба из Западне Славоније у војно-полицијској операцији „Бљесак“на територију под заштитом снага Уједињених нација обележена је у Ветернику код Новог Сада. Фото: РТС/видеоprtsc У храму Светог Симеона Мироточивог служен је парастос за 283 погинула.
За >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << њихову смрт до данас нико из хрватске војске није одговарао а протерано је више од 15.000 Срба.
Скуп у Ветернику организовало је Удружење бораца, ратних инвалида и породица погинулих Војводине.
Драго Ступар из Удружења бораца, ратних инвалида и породица погинулих Војводине каже да се ти догађаји из 1995. године не смеју и неће заборавити.
„Ми који смо протерани са својих вековних огњишта, ми немамо ништа друго него сећање на оно шта смо проживели тих дана 1995. године. То се не може заборавити, не сме се заборавити. Нама ништа друго не преостаје него да се овако окупљамо, да би нашим наредним генерацијама, које долазе објаснили одакле су и како смо ми дошли овде и ко је за то крив“, додаје Ступар.


Gde ćete za Prvi maj? (VIDEO/ANKETA)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Годишњица протеривања Срба из Западне Славоније се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.