Ускоро од Новог Сада до Требиња за само сат и по времена

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 09:01

Ускоро од Новог Сада до Требиња за само сат и по времена

Реализација пројекта изградње аеродрома у Требињу стигла је до послење фазе. Потребно је још неколико еколошких и грађевинских дозвола како би се отпочело са градњом. Фото: Pixabay/Marina Hinic Ова вест обрадовала је све грађане Републике Србије који често путују за Републику Српску >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и обратно, јер ће време путовања бити значајно краће.
Шта се до сада зна? Министарство саобраћаја и веза Републике Српске завршило је све неопходне процедуре, а локација на којој ће бити изграђен аеродром, због саобраћајно – ваздухопловних разлога, биће парцела код села Талежа, удаљена 14 километара од Требиња, односно 20-ак минута вожње колима.
Фото: PrtSc/Google Maps На том потезу предвиђена је изградња писте у дужини од 3,5 километара, аеродромска такси стаза у дужини од 4,5 километара и терминал на површини од 7000 квадратних метара.
Како је до сада најављено, Република Србија ће у изградњу овог аеродрома уложити 55 милиона евра, а Република Српска као инвеститор око 50 милиона евра.
Шта ће изградња аеродрома у Требињу донети? Изградњом аеродрома планирано је да овај део Херцеговине оживи. Директна повезаност са другим државама, позиционираће боље на мапи Европе, не само овај крај или уопштено БиХ, него и само Требиње, које би ускоро могло потати незаобилазна туристичка дестинација за путовање.
На релацији Београд – Требиње, ваздушним путем, биће потребно мање од 40 минута. Ако се узме у обзир, да из Новог Сада, до аеродрома Никола Тесла у Београду треба око 50 минута, укупан пут, од Новог Сада до Требиња, ускоро би могао да износи свега око сат и по времена.
То доноси знатну временску уштеду, ако се зна да колима од Новог Сада до Требиња треба око 8 сати вожње.
Изградњом овог аеродрома такође се стиче лакши и бржи приступ многим туристичким дестинацијама, али и повезаност са овим делом Босне и Херцеговине.
Нови аеродром биће значајан како за Србију, тако и за Републику Српску.
Da li je bolje kupiti stan na Banatiću ili Rotkvariji i koje su cene kvadrata?

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Ускоро од Новог Сада до Требиња за само сат и по времена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.