Одржан први јавни час Јавно-здравствене компаније „Спаси ме“ на Тргу слободе

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 13:13

Одржан први јавни час Јавно-здравствене компаније „Спаси ме“ на Тргу слободе

Први јавни час Јавно-здравствене кампање “Спаси ме” у 2023. године одржан је данас са почетком у 10.00 часова на Тргу слободе испред Градске куће у Новом Саду. Фото: nsuzivo.rs Поред стандардних пунктова на којима су посетиоци имали прилику да науче правилно извођење реанимације, припремљене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су биле и нове активности које су употпуниле знање и вештине пружања прве помоћи свих присутних.
Њихов добро познати дечији кутак додатно је унапређен, а најмлађи су поред квалитетне едукације имали прилику и лепо да се забаве. Фото: nsuzivo.rs „Данас грађани овде на тргу могу да науче основе кардиопулмоналне реанимације уз употребу КПР апарата, како код одралих особа тако и код мале деце. Такође, имају прилику да науче и Хајмлихов захват код гушења као и разнолик едукативни програм за наше најмлађе где они могу да науче како они да помогну у реанимацији, али и да науче бројеве хитних служби и да се забаве. Јако је важно да обучимо што већи број грађана јер свако може да спаси живот и буде херој“, рекла је Теодора Лакић, координаторка Јавно-здравствене кампање “Спаси ме”.
Сале Лазић, амбасадор кампање “Спаси ме”, такође је присуствовао овој едукацији и том приликом изјавио: „Ми се боримо да поправимо свој живот тако што се трудимо да спавамо, идемо на посао, али за трен ока може све то да нестане. Зато сви ми, уз помоћ неколико једноставних инструкција, овде може да научи како да спаси нечији живот“. Фото: nsuzivo.rs Подсетимо да је прошле године обучено преко 4000 грађана и грађанки Новог Сада о важности раног започињања кардиопулмоналне реанимације и употребе АЕД уређаја.
Фото: nsuzivo.rs Фото: nsuzivo.rs Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржан први јавни час Јавно-здравствене компаније „Спаси ме“ на Тргу слободе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.