Грејна сезона у Новом Саду протекла без проблема

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 13:25

Грејна сезона у Новом Саду протекла без проблема

Новосадска топлана је, у складу са Одлуком о производњи, дистрибуцији и снабдевању топлотном енергијом из Топлификационог система Града Новог Сада наставила да испоручује топлотну енергију за грејање и после 15. априла. Фото: Градске инфо За НС Уживо истичу да су приправности >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да, уколико временски услови дефинисани Одлуком захтевају, настави са испоруком топлотне енергије за грејање и то најдуже до 3. маја, након чега отпочиње радове на ремонту и ревитализацији техничког система.
„Грејна сезона у Новом Саду протекла је без проблема. Снабдевање основним енергентима, природни гас и електрична енергија, било је стабилно и континуирано што је резултирало несметаном испоруком топлотне енергије за грејање објеката прикључених на систем даљинског грејања Новосадске топлане. Хаваријска цурења на вреловодној мрежи била су минимална и бивала су санирана у кратким временским роковима, па су тако и прекиде у испоруци топлотне енергије корисници, у случају хаварија на мрежи, као последицу у главном осећали само краткотрајне поремећаје у квалитету испоруке топлотне енергије“, рекли су из Топлане.
С обзиром на цене основних енергената који се у Новосадској топлани користе за производњу топлотне енергије, надлежни из овог предузећа наводе да се не може говорити о уштедама. „Цена природног гаса за Топлану је у децембру 2022. године износила 41,97 дин/м3, што је било повећање од 56% у односу на цену из октобра 2020. године (26,82 дин/ м3). Поред овога, цена природног гаса за Топлану је почев од 1. јануара 2023. године била повећана за додатних 11%, што је кумулативно од октобра 2020. представљало повећање од 74%. У току грејне сезоне 2022/2023 цена природног гаса за топлану је повећана за преко 24%. Цена електричне енергије за Новосадску топлану је почев од 1. септембра 2022. године поскупела са 75 на 102,6 €/МЊх, што је повећање од 37%. Упркос чињеници да су енергенти вишеструко поскупели током грејне сезоне 2022./2023. године, топлотна енергија се континуирано и несметано испоручивала за све објекте прикључене на систем даљинског грејања и план Инвестиција за 2023. годину ће у потпуности бити реализован током предстојеће грађевинске сезоне.“
Успешном току грејне сезоне у великој мери допринели су и континуирани радови на ремонту, ревитализацији и модернизацији техничког система током протеклих година. Како би Новосадска топлана остала високо рангирана међу европски најразвијенијим и најефикаснијим системима, и предстојеће лето протећи ће радно. Радови на ремонту и даљем унапређењу система обављаће се на свим елементима топлификационог сиситема док ће, као и сваке године, највише интересовања јавности будити радови на реконструкцији и изградњи вреловодне мреже и прикључака јер са собом неминовно носе измене режима саобраћаја.
„Грађевинска сезона Новосадске топлане, у складу са Одлуком, званично почиње 3. маја, с тим да су неки радови који не утичу на испоруку топлотне енергије већ у току, а неки и завршени. У оквиру радова на изградњи вреловодне мреже од Топлане „Север“ до Салајке завршени су радови у зони раскрснице Кисачке улице и Булевара Јаше Томића као и на делу самог Булевара и у овом делу града у потпуности је нормализован саобраћај.
У оквиру великих радова на уређењу Алмашког краја, Новосадска топлана изводи радове у Скерлићевој и Улици Златне греде и поред овога ради на изградњи вреловодног прикључка за објекат у Темеринској улици број 38, као и на изградњи вреловодне мреже и прикључака за објекат „Square garden“ и за потребе нове Топлане „Мајевица“.
Током предстојећег лета Топлана ће, између осталих, сасвим извесно изводити радове на Булевару Јована Дучића, на Тргу Коменског, у делу Улице Мише Димитријевића, потом на деоницама Булевар ослобођења-Максима Горког и Футошка-Николе Тесле и на Тргу републике“, наводе у овом јавном предузећу.
Из Новосадске топлане су позвали кориснике услуга овог предузећа да летњи период искористе за реализацију радова на кућним инсталацијама које су једнако важан део топлификационог система и чије одржавање није у ингеренцији Новосадске топлане, и да на време обаве све потребне послове како би до септембра све било спремно за неометано обављање припремних радњи за наредну грејну сезону.
Kojim brodovima će Novi Sad biti luka poslednje srede u mesecu? (sreda, 26. april)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грејна сезона у Новом Саду протекла без проблема се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.