Највећи број нових и половних возила заврши у престоници – како се рангира Нови Сад?

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 12:00

Највећи број нових и половних возила заврши у престоници – како се рангира Нови Сад?

Највише половних и нових аутомобила у прошлој години купљено је убедљиво у Београду, а након тога, у Новом Саду. Иако Новосађани често за превоз бирају бицикл, тржиште половних аутомобила у Новом Саду једно је од највећих у Србији. Фото: Градске инфо Наиме, истраживање сајта >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „Половни аутомобили“ и компаније „Cube Team“ бавило се лоцирањем преко 132.505 тек увежених и 22.785 нових аутомобила купљених у току 2022. године.
Чак 15.920 нових аутомобила купљено је у Београду, где је купљен и највећи број половњака, преко 32.000.
Новосадска општина друга је у Србији по оба параметра. Фото: Градске инфо На територији Новог Сада купљено је 1.482 нова возила, док је „избројано“ 8.420 новорегистрованих половњака.
Тржиште нових аутомобила у остатку Србије је доста мирније, па је у Нишу купљено тек 398 возила из салона, а у Шапцу 386 нових аутомобила.
Што се половњака тиче, након Београда и Новог Сада највише се куповало у Нишу (4.438), Крагујевцу (4.214), Шапцу и Суботици (1.827), па даље у Панчеву, Суботици, Новом Пазару…
Најмање новорегистрованих половњака било је на југозападу и југоистоку Србије, уз подсетник да је на Косову и Метохији нашим држављанима регистрација половних возила доста отежана због проблема са регистарским таблицама.
Фото: Градске инфо Према Републичком заводу за статистику, најзаступљеније марке путничких аутомобила стране производње у Србији су: Volkswagen, Opel, Fiat, Renault, Peugeot, Ford, Citroen и Audi.
Новосадско тржиште половњака једно је од најразноврснијих, а цене су у последњим месецима почеле благо да опадају након периода учесталог раста у претходним годинама. Тако на новосадским огласима можете наћи примерке од 500 до 150.000 евра.
Најскупљи су луксузни немачки аутомобили стари тек годину дана, а у Новом Саду и околини могу се наћи и легенедарни половњаци чије су цене високе због њихове очуваности.
Фото: polovniautomobili.com У Новом Саду живи више од 350.000 становника, а само на подручју града регистровано је око од 150.000 путничких и теретних возила, говоре подаци Републичког завода за статистику за 2022. годину. Сада је, претпоставља се, тај број и већи.
Ипак, Новосађани се све више опредељују за бицикле, јер се процењује да у Новом Саду око 40.000 људи као примарно превозно средство користи бицикл. Уз то, потребно је истаћи пораст броја електричних тротинета који такође користе бициклистичку инфраструктуру.
Погодност за ово представља преко 100 километара бициклистичких стаза у Новом Саду, али и равно тло које олакшава коришћење бицикала, у односу на Београд.
Фото: Градске инфо Legende domaćih puteva još uvek dostupne na novosadskim oglasima (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Највећи број нових и половних возила заврши у престоници – како се рангира Нови Сад? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.