Деца са Косова и Метохије посетила Нови Сад

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 17:42

Деца са Косова и Метохије посетила Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић угостио је у Градској кући око 40 основаца са Косова и Метохије, који су са својим наставницима дошли у Нови Сад из Ораховца и Велике Хоче. Фото: Град Нови Сад „Било је задовољство разговарати са основцима са Косова и Метохије и чути колико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су задовољни боравком у Новом Саду. Надам се да ће им и наредни дани донети бројне авантуре и доживљаје. Свесни смо да они живе у далеко тежим условима у поређењу са вршњацима из  нашег града, али ми заиста мислимо на њих и помажемо онолико колико можемо. „ „Хвала организаторима из предузећа „Воде Војводине“ и свим компанијама које су подржале њихову иницијативу и учествовале у овом лепом и хуманом гесту. Жеља нам је да се ова прича настави и да нам гости из Ораховца и Велике Хоче долазе редовно. Надам да ће будуће генерације стварати друштво које ће бити отвореније и боље за сваког појединца и да ће градити само мостове толеранције и пријатељства, јер ту арматуру нико не може порушити“ – рекао је градоначелник Милан Ђурић.
На пријему је присутне поздравио и директор ЈВП „Воде Војводине“ Срђан Кружевић, с обзиром на то да су деца дошла у Нови Сад на позив и иницијативу запослених у том предузећу, које је током новогодишњих празника обезбедило пакетиће за око 500 деце из српских енклава на Косову и Метохији.
„Још почетком године смо им упутили позив да посете Нови Сад и буду наши гости, а сада се то и остварило, захваљујући Граду Новом Саду и бројним локалним компанијама. Ми смо им били домаћини на Јегричкој, где смо им организовали школу пецања и вожњу катамараном, а потом су се дружили са фудбалерима у СЦ „Вујадин Бошков“. Надам се да ће ове посете постати традиционалне“ – рекао је Кружевић.
Вођа пута и организатор Бојан Павловић из Велике Хоче се захвалио на гостопримству и рекао да су ученици одушевљени петодневним програмом посете граду, који ће трајати до среде и који између осталог, укључује туристички обилазак града у организацији ТОНС-а, као и обиласке Петроварадинске тврђаве, Сремских Карловаца и манастира Ковиљ.
Počela akcija uređenja kvartova po nalogu gradonačelnika – Novo naselje prvo na listi!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Деца са Косова и Метохије посетила Нови Сад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.