Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 07:00

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Остало је још мало до краја месеца априла, али и у овој недељи интересантних догађаја има прегршт. Фото: Градске инфо Eво шта нас очекује ове недеље у Новом Сад: Музејска играоница „Треба бити брз и јак, живот ратника није лак!“ у недељу, 23. априла Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs У 11:00 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сати музејску играоницу Треба бити брз и јак, живот ратника није лак!
Бити римски војник у античко доба није било лако. Истражујући остатке опреме римских војника на сталној изложби деца ће открити како је изгледао римски војник. Који су делови наоружања римског војника, како је римска војска била организована и још много занимљивости деца ће сазнати на играоници.
У креативном делу деца ће се инспирисани изложбом уметнички изражавати.
Играоницу воде:
Ивана Степанов и Љиљана Костић, музејски педагози.
Напомена: Пријаве су обавезне на мејл адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs
Представа за децу “Данубиа – Огледало у водама” 24. априла у СКЦНС Фабрици Фото: PrtSc/skcns.org/fabrika Мултимедијална представа за децу “Данубиа – Огледало у водама” биће изведена у понедељак, 24. априла у СКЦНС Фабрици, у 20 часова. Намењена је деци од 8 година и старијој. Улаз је бесплатан уз обавезну резервацију места, слањем мејла на skcnovisad@gmail.com. Потребно је навести име, презиме и број места које је потребно резервисати.
У питању је уметнички рад трупе “Des Châteaux en l’air“, коју чине Рамона Поенару из Румуније и Gaël Chaillat из Француске. У овом спектаклу публика проживљава замишљено путовање Дунавом од његовог извора до ушћа.
Гледаоци се укључују у интерактивну мултимедијалну поставку јер је њихово учешће неопходно за одржавање представе.
Пет чланова посаде – музичар, визуелни уметник, глумац и два сценографа – воде их кроз ово партиципативно путовање које не садржи текст, али обилује звуцима, сликама, телима у покрету, предметима и водом.
Сваки део представе је оквир за слике инспирисан дунавском историјом, културом и стварним доживљајем путовања: ту су германска речна митологија, бечки плес и сликарство, подунавска музика и језици, балкански гранични ратови, олује и поплаве, људске конструкције, трагови и сећања.
Предмети и места, обележја прошлости и садашњости преплићу се и одводе публику на путовање откривања Danubie.
Представа се изводи у сарадњи СКЦНС, Музеја Војводине и Европске дунавске академије, а у склопу Дунавске конференције о култури која се одржава у Новом Саду од 22. до 25. априла.
Концерт групе Галија у Српском народном позоришту 26. априла Фото: PrtSc/snp.org.rs Компас ће 26.априла 2023 године, показивати правац СНП – Нови Сад, у којем ће се одржати двосатни концерт једне од најистрајнијих и најособенијих група југословенског и српског рокенрола, нишке групе Галија.
Дођите и запловите заједно са Галијом на таласима неколико десетина великих хитова за сва времена, и будите део ове више од 40 година дуге пловидбе.
Цветна пијаца 29. и 30 априла на платоу Спенса Фото: Градске инфо Новосадска цветна пијаца је дводневна (петак-субота) продајна изложба цвећа, садница и опреме за хортикултуру коју организује Покрет горана Новог Сада на платоу испред СПЕНС-а.
На једном месту окупља се велики број произвођача са подручја целе Србије са циљем да грађанима Новог Сада понуде што богатији избор квалитетних сезонских биљака.
Изложбене целине су: изложба цвећа, садница, семенске робе  и опреме за уређење баште; изложба меда и здравствено-безбедне хране; изложба старих и уметничких заната. У случају лошег времена, цветна пијаца се одлаже или помера за наредни викенд.
„Stand up“ наступи у Герили ове недеље Фото: PrtSc/Facebook.com/komedija.ns Више информација можете добити на Фејсбук страници организатора.
„ЕЛЕKТРОПОП“ журка, 28. априла у Хали 2 на Новосадском сајму, са почетком у 21:00 час ЕЛЕKТРОПОП је партy бренд из Новог Сада, настао са циљем да на једном месту окупи екипу која ће избрисати разлике међу људима и музичким жанровима.
Новосадско позориште/Ujvideki Szinhaz Фото: Градске инфо Овонедељни репертоар Новосадског позоришта.
Српско народно позориште Фото: Градске инфо Овонедељни репертоар Српског народног позоришта.
Позориште младих Фото: Градске инфо Овонедељни репертоар Позоришта младих
Уживајте!
Kako se pojavio izraz „mirna Bačka“ – nastao je pre dva veka, a nisu ga izmislili Srbi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.