Нови Сад домаћин регионалног финала Спортских игара младих

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 13:58

Нови Сад домаћин регионалног финала Спортских игара младих

Спортске игре младих ове сезоне обележавају десету годину дружења са децом Србије. За 27 година колико Игре постоје, два и по милиона деце и младих учествовало је на такмичењима у све три земље учеснице – Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској. Фото: Спортске игре младих Нови >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Сад ће ове године бити домачин више догађаја у оквиру Дунав осигурање Спортских игара младих, а први је МИС турнир у одбојци који се игра у среду 19. априла у СПЕНС-у. Победници турнира избориће пласман на Државно финале које се игра у јулу у Бањи Ждрело. Право учешћа на турниру имају дечаци и девојчице 2008. годиште и млађи.
Караван радости и пријатељства ове године посетиће Нови Сад 30. маја. И овога пута, град Нови Сад и Дунав осигурање Спортске игре младих спремају изненађење за све Новосађане. Подсећамо, прошле године, био је то концерт групе Црвена јабука. Поред такмичења која се одржавају у оквиру Каравана, у Новом Саду ће се организовати и турнири у шаху, одбојци на песку и Коца-Кола куп за дечаке и девојчице.
Деца и млади Новог Сада биће и део кампање коју Игре организују са генералним спонзором компанијом „Дунав осигурање“ – „Пружам руку, не подмећем ногу“, која за циљ има да укаже на све облике вршњачког насиља, посебно оног које се нажалост виђа на спортским теренима и трибинама.
Десету сезону обележиће и стипндијска осигурања која ће добити учесници који се поред спортског успеха, буду истакли и у промовисању квалитета који су истакнути у мисији Игара, фер-плејy, толеранција, дружење, поштовање различитости. Прошле године, међу троје награђених СИМОВАЦА био је млади стонотенисер из Новог Сада, Вања Гергионов.
Epska trka donela olimpijske bodove i sjajnu atmosferu na Petrovaradinsku tvrđavu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад домаћин регионалног финала Спортских игара младих се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.