Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 07:00

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Прошао је Ускрс и стигли смо до средине априла месеца. Овај пролећни месец пун је интересантних дешавања. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује ове недеље у Новом Саду:
Хуманитарни концерт „Заједно за Максима“, 17. априла у Ректорату Фото: Тате новосађани У свечаној сали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ректората Универзитета у Новом Саду (др Зорана Ђинђића 1) одржаће се хуманитарни концерт за помоћ у лечењу малог суграђанина Максима Гавриловића.
Концерт организује Фондација Тате Новосађани, уз подршку АКУД Соња Маринковић и Ректората.
На концерту ће наступити афирмисани, млади уметници, пореклом са наших простора, који тренутно раде на Универзитетима широм Европе.
Дани Игора Вука Торбице у Српском народном позоришту од 19. до 23. априла Фото: Градске инфо Од 19. до 23. априла публика ће бити у могућности да погледа три представе:
Тартиф“, према мотивима Молијерове драме, у копродукцији Српског народног позоришта и Народног позоришта Сомбор, представу „Крваве свадбе„, у компродукцији нашег најстаријег театра и Град театра Будва, као и представу „Царство мрака“ Народног позоришта Београд.
Књижевно вече у Културној станици „Барка“ 19. априла Фото: НС ЕПК/Јелена Ивановић Књижевно вече са гошћом Књижевне Барке, Слађаном Нином Перковић, одржаће се у среду, 19. априла 2023. у 19 часова у Културној станици „Барка“.
С гошћом ће разговарати Бојан Кривокапић. Слађана Нина Перковић рођена је 1981. године у Бањалуци. Након завршетка студија политичких наука на Сорбони, радила је као новинарка за бројне европске, као и медије у бившој Југославији. Ауторка је збирке прича „Кухање” (2017) и романа „У јарку” (2020). Роман „У јарку” је уврштен у шири избор за НИН-ову награду 2021. године и регионалну награду „Меша Селимовић”, а награђен је посебним признањем жирија Европске награде за књижевност 2022. године. Слађана Нина Перковић живи, ради и пише на релацији Бањалука – Париз. Сваког месеца публици се представља по једно од најважнијих имена савремене посјугословенске књижевности. Осим књижевних вечери које су отворене за све заинтересоване, књижевници гостују и у Баркином књижевном клубу за децу и омладину, где се деца и млади упознају с њима, разговарају о томе кад су и како почињали да пишу, какви су били њихови школски дани и слично.
Концерт „Cult of Occult“ и „The Father of Serpents“ 20. априла у СКЦНС Фабрици Фото: СКЦНС Фабрика „Cult of Occult“, легендарни „doom/black sludge“ бенд из Француске наступиће у СКЦНС Фабрици 20. априла, а уз њих наступа и бенд „The Father of Serpents“, из Београда.
Улазнице ће моћи да се купе на дан концерта, на билетарници Фабрике по цени од 600 динара. Билетарница и врата Фабрике отварају се у 20 часова, а концерт ће почети у 21 час.
Изложба Пролеће у Галерији до 21. априла у Галерији ликовне уметности поклон збирци Рајка Мамузића Изложба представља радове уметника из фонда Поклон збирке, као и радове савремених уметника који су се у једном тренутку свог стваралаштва бавили темом буђења природе кроз мотив, боју, начин приказивања субјекта. Природа је увек била сигурно уточиште уметности и место на које се увек радо враћа. Као први и основни модел, линија хоризонта различитих предела креће се кроз приказе пејзажа све до апстракције. Ова изложба може да нам служи као видиковац са којег ћемо сагледати лепоту која нас још увек окружује и као подсетник да ту лепоту треба да сачувамо. Кустос изложбе је Ирма Микеш.
Планинарски маратон на Фрушкој гори 22. и 23. априла Фото: PrtSc/new.gigstix.com Планинарски маратон на Фрушкој гори је спортска такмичарско-рекреативна манифестација међународног карактера. Један је од најстаријих маратона овог типа у Европи, који се више од четири деценије одржава у континуитету, без прекида. На маратону постоји 15 стаза различите дужине и различитих висинских разлика. Све оне су трасиране у брдовитом, шумском појасу Фрушке горе (97% шума, 3% урбана средина), која се налази само 10 километара од Новог Сада. Пет стаза су сертификоване од стране „ITRA“ („International Trail Running Association“) и „UTMB“ и такмичарског су карактера, док је преосталих десет стаза рекреативног карактера и имају за циљ промоцију здравог стила живљења и очувања природе, као и културног и историјског наслеђа. За децу предшколског узраста постоји посебна Стаза радости и задовољства. Ова спортско-рекреативна манифестација сваке године окупља више десетина хиљада такмичара и рекреативаца.
Програм можете пронаћи на сајту организатора.
Цветна пијаца 22. и 23. априла на платоу Спенса Фото: Градске инфо Новосадска цветна пијаца је дводневна (петак-субота) продајна изложба цвећа, садница и опреме за хортикултуру коју организује Покрет горана Новог Сада на платоу испред СПЕНС-а.
На једном месту окупља се велики број произвођача са подручја целе Србије са циљем да грађанима Новог Сада понуде што богатији избор квалитетних сезонских биљака.
Изложбене целине су: изложба цвећа, садница, семенске робе  и опреме за уређење баште; изложба меда и здравствено-безбедне хране; изложба старих и уметничких заната. У случају лошег времена, цветна пијаца се одлаже или помера за наредни викенд.
Монодрама Сандре Силађев 22. априла у Позоришту младих Фото: промо Извођење ауторске монодраме Сандре Силађев „ДЕЈТ“ ће због великог интересовања и доброг пријема код публике, поново бити представљена публици 22. априла 2023, у Позоришту младих у Новом Саду, са почетком у 19.30 сати.
НАПОМЕНА: Ова монодрама није за малолетне особе.
Вулгарност и простачка реторика користе се као инструмент којим се приказују дупли стандарди наметнути пре свега женама.
Улазнице за овај догађај се могу набавити кроз продајну мрежу Gigstix-а и онлајн.
Уживајте!
Fejsbuk grupa preko koje Novosađanke sklapaju nova prijateljstva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.