Улица у Новом Саду понеће име по Витомиру Кузмановићу

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 19:34

Улица у Новом Саду понеће име по Витомиру Кузмановићу

На иницијативу Удружење Ветерана органа безбедности и војне полиције Србије, Скупштина града Новог Сада донела је решење о наименовању једне улице у Новом Саду по Витомиру Кузмановићу. Фото: Градске инфо Витомир је своју професионалну каријеру започео 1992. године у гарнизону >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Нови Сад где је прво био војник по уговору а потом због заслуга у служби унапређен у чин подофицира ВЈ. Кузмановић је не само као војник и старешина, већ и као грађанин Новог Сада увек био за пример и узор како колегама тако и суграђанима. По избијању оружане побуне, Кузмановић је у јулу 1998. године, са својом јединицом распоређен на Косово и Метохију где је извршавао бројне борбене задатке у одбрани отацбине.
Од почетка августа месеца, Кузмановић је са делом јединице лоцирао у реону карауле “Прва црногорска бригада” у подршци органима обезбеђења државне границе. Дана 7. августа 1998. године у 03.30 часова. код граничног камена А2-3 албански терористи су покушали пробој границе али су налетели на добро организовану одбрану и после размене ватре, одбачени су на територију Албаније. Током борбе својом храброшћу и командирским умећем истакао се Кузмановић. Јединица терориста која је одбачена од наше границе се прегруписала и наставила са нападом у рејону поменуте карауле. Одбијајући напад, око 13.15 часова, погинуо је Витомир док је са јединицом одбијао напад.
Да Нови Сад и Србија не заборављају своје хероје, најбољи је показатељ и чињеница да је Кузмановић добио улицу у његовом Новом Саду.
Škola za odvikanje od pušenja Doma zdravlja “Novi Sad” realizuju se jednom mesečno u trajanju od 5 dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Улица у Новом Саду понеће име по Витомиру Кузмановићу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.