„Турбо“ кружни ток после празника улази у другу фазу радова – ради се асфалт, сигнализација, стазе (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 18:00

„Турбо“ кружни ток после празника улази у другу фазу радова – ради се асфалт, сигнализација, стазе (ВИДЕО)

Нови Сад до краја лета ове године постаће богатији за још један кружни ток на једној од најпрометнијих локација у граду – раскршћу Булевара цара Лазара и Фрушкогорске улице.
Радови теку планираном динамиком >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и у току је постављање завршног асфалтног слоја на саобраћајницама и полагање  гранитних коцки у површинама на кружном току.
Такође, у завршној фази су радови на пешачкој и бициклистичкој стази на Булевару цара Лазара, које ће бити проходне од данас, 13. априла.
Урађена је и хоризонтална сигнализација на новоизграђеним саобраћајним површинама, а простор који ће бити озелењен је хумузиран.
 
После васкршњих празника почиње друга фаза радова, при чему ће, уз мање редукције, остати на снази постојећи привремени режим одвијања саобраћаја. То значи да ће остати блокиран део Булевара цара Лазара који води у Фрушкогорску улицу, као и трака из Фрушкогорске ка Булевару цара Лазара.
Возила тренутно могу проћи Булеваром цара Лазара ка кеју супротним смером ближим Променади, чији је коловоз адаптиран за двосмерни саобраћај.
По завршетку свих радова, кружни ток ће изгледати овако: Фото: Градске инфо Пешачки прелази биће код скретања за СПЕНС, код скретања за Променаду и на улазу у Фрушкогорску улицу.
Како ће овај тип кружног тока функционисати на овој локацији? Поента „турбо“ кружног тока је да елиминише престројавање усред кружног тока, те да свака трака јасно води у одређеном правцу.
Уколико скрећете десно, у овом случају полудесно, не морате се ни укључивати у кружни ток. На пример, из правца СПЕНС-а ка Променади можете проћи споредном траком мимо кружног тока.
Ако из истог правца желите у Фрушкогорску улицу, требало би да заузмете скроз леву траку која води у кружну раскрсницу. Левом траком можете урадити и полукружно скретање. То значи и да нема „вртења“ у кружном току.
Уколико се у кружни ток укључите у десну траку, можете ићи само ка Променади, али је за то, понављамо, намењена издвојена трака мимо кружног тока.
Ако из Фрушкогорске улице желите ка Променади, укључићете се у леву траку и кружни ток, док ћете, уколико желите ка кеју, кренути издвојеним путем са десне стране кружног тока.
Слична конфигурација већ постоји на раскрсници ове две улице, само ће уместо семафора, првенство пролаза бити регулисано кружном раскрсницом. Almaški kraj u znaku radova – u toku obnova najstarijeg dela Novog Sada (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Турбо“ кружни ток после празника улази у другу фазу радова – ради се асфалт, сигнализација, стазе (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.