Бронто поново у погону! Новосадски ватрогасци добили вредно појачање

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 21:02

Бронто поново у погону! Новосадски ватрогасци добили вредно појачање

Новосадски ватрогасци од данас су јачи за још једно возило- хидрауличне лестве познатије као Бронто. Foto: nsuživo.rs Ради се о возилу које је у новосадску бригаду стигло још 2008. године, као донација МУП-а. Међутим, пре више од две године, због квара и сервиса, био је ван употребе и од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тада су ватрогасци из Новосадске бригаде били делимично десетковани.
Како је Нови Сад град у развитку и како има све више вишеспратница, незамисливо је било да град остане без таквог ватрогасног возила које је практично на сваки пожар веће спратности излазило на интервенцију. Врло брзо као нова донација МУП-а у Нови Сад су 2020. године стигле нове лестве марке ”Розенбауер” на Ивеко камионској шасији. Ипак, тиме је проблем решен само привремено јер је највећа висина на коју могу да се подигну лестве 32 метра за разлику од ”Бронта” којем је највећа радна висина 42 метра.

 
Данас, након дужег периода возило се вратило у бригаду и потпуно је спремно за евентуалне интервенције. Несумњиво је колико је ово значајно за новосадске ватрогасце који ће сада бити оперативнији.
”Бронто” је највеће возило у новосадској ватрогасној бригади. Евиденцијски број 510-82 поново на дужности!
Ако за то буде потребе, поново ће се преко мотороле зачути порука дежурном оператеру:
– ”ПОШАЉИ МИ БРОНТА”!
Pogledajte dokle je stigla izgradnja garaža u Modeninoj ulici i kod Banovine (FOTO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бронто поново у погону! Новосадски ватрогасци добили вредно појачање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.