Нови Сад и Србија ускоро у видео игрици – да ли ће „Српска Атина“ бити верно приказана?

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 12:00

Нови Сад и Србија ускоро у видео игрици – да ли ће „Српска Атина“ бити верно приказана?

Србија и Нови Сад ретко се налазе у виртуелном свету видео игрица, али ускоро ће „Српска Атина“, па и сама Србија, бити стављене на мапу једне од најпопуларнијих симулација. Фото: eurotrucksimulator2.com У питању је „Euro Truck Simulator 2“, симулација која вам дозвољава да живите живот камионџије, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уједно и власника шпедитерске компаније, и путујете читавом Европом.
Као наставак већ популарног првог дела, „ETS2“ лансиран је 2012, а тренутно се, у априлу 2023. године налази на 21. месту најпродаванијих игрица на платформи „Steam“.
Према подацима платформе „Steam“, сваки дан своје теретњаке „упали“ око 50.000 љубитеља ове игре. Ову игрицу, према процени, у последњој деценији купило је преко 15 милиона људи.
Какве то везе има са Србијом, а какве са Новим Садом? Иако је ова игра веома популарна у нашем региону, избор земаља кроз које можете возити у почетку није био велики. Испрва, фокус је био на Немачкој, Швајцарској, Француској и Енглеској.
Ипак, креатор ове игре стално додаје нове регионе, па тако данас можете возити Шведском, Норвешком, Шпанијом, Португалом, Русијом итд. Земље Балкана, до сада, нису биле у оптицају.
Ускоро, највероватније од ове године, виртуелним камионом моћи ћете кроз Србију, али и Нови Сад. Фото: Градске инфо Компанија „SCS Software“ најавила је средином прошле године нову експанзију виртуелног света „ETS2“. Под називом „Western Balkans“, или Западни Балкан, у игру ће бити додате Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Словенија, Албанија, Северна Македонија и тзв. Косово.
„Од великих ужурбаних градова до села испуњених прелепом природом, моћи ћете да истражите шта Западни Балкан има да понуди. Можете се радовати многим новим стварима које ове земље могу да понуде. Било да се ради о индустрији, природи, знаменитостима, путним мрежама или много другог узбудљивог садржаја“, наводи се у опису најновијег додатка за „ETS2“.

Још увек није потврђено који ће све градови бити детаљније урађени, али је за очекивати да Нови Сад, други највећи град у Србији и град са једном од највећих индустријских зона, нађе своје место на виртуелној мапи.
Градови најчешће буду приступачни кроз индустријске зоне, а остали делови града буду блокирани. То значи да не можете „шлепером“ кроз Змај Јовину, па ни кроз булеваре, баш као и у стварности.
Ипак, очекујемо да, када експанзија буде лансирана, можемо из камиона бацити поглед на Петроварадинску тврђаву, новосадске мостове и сам Дунав. У фотографијама и видеима презентације новина у овој симулацији јасно је видљив Мост на Ђурђевића Тари, уз прегршт кадрова из остатка Србије и земаља из региона. Уосталом, погледајте и сами:
С обзиром да се Нови Сад до сада није нашао ни у једној видео игрици као званична локација, ово би био преседан, па остаје да се види како ће „Српска Атина“ бити пресликана у виртуелни свет.
Претходно, део Новог Сада јесте био део још једне симулације, али је у питању рад преданог Новосађанина Јована Лемајића, који је из свог хобија пренео Мишелук у свет „Assetto Corse“. Више о томе прочитајте испод:
Novi Sad u video igrici – kako je Novosađanin sačuvao deo istorije grada u virtuelnom svetu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад и Србија ускоро у видео игрици – да ли ће „Српска Атина“ бити верно приказана? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.