Хуманитарни вашар у Ковиљу: Прикупљена средства намењена школи “Милан Петровић”(ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 16:44

Хуманитарни вашар у Ковиљу: Прикупљена средства намењена школи “Милан Петровић”(ВИДЕО)

У приградском насељу Ковиљ одржан вашар хуманитарног карактера поводом Лазареве суботе – Врбице, а тим поводом у Културне станице „Ковиљ” мештанима села уприличен богат културно-уметнички програм. Фото: нсуживо.рс Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић био је гост манифестације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и са задовољством се обратио многобројим мештанима који су данас упркос хладном времену присуствовали вашару.
„Феноменално колико има људи, али и најмлађих чији је данас ово празник. Требамо на овај начин са хуманитарним делом да помогнемо деци који похађају школу Милан Петровић“, рекао је Ђурић.
Градоначелник се осврно на август прошле године и дан отварања Културне станице Ковиљ.
„Ово нам је девета, најмлађа Културна станица. Оно што смо кренули 2016. године, када смо постали Европска пресоница културе, наставили смо даље да радимо. Да не долазите ви у центар града, да доживите неку културу, да одгледате неку позориштну представу, да погледа изложбу слика. Драго ми је да то имате овде код вас у Ковиљу, драго ми је да од децембра, прошле године до данас, овде на сцени прошло преко 1000 људи“, истакао је градоначелник.
Градоначелник је нагласио да је Ковиљ има перспективу и напоменуо да место које треба да се развија. Фото: нсуживо.рс „Идемо правим путем и пут је стварно добар, ми смо у Ковиљу од 2012. године уложили и радили, јако пуно. Радили смо нешто што ће остати управо омладинцима, који ће остати иза нас, да живе, раде, да буду у Ковиљу у селу који има перспективу“ нагласио је Ђурић.
Градоначелник је указао захвалнотс, првом човеку Ковиља, Младену Верначком на пожртвованости, а мештанима поручио да имају човека који се бори за њихово село.
„Без њега не знам да ли би данас оволико ствари урадили, мислим да је добро да решавамо проблеме због свих вас, а уједно и због нас“, рекао је Ђурић и додао да су Ковиљчани познатни по добром и веселом духу и да ће наставити традицију овог првог по реду базара.
На данашњем хуманитарном вашару новац се сакупљао за ученике са посебним потребама из школе “Милан Петровић”, односно дневни боравак ученика који се налази у Ковиљу.
„Ово је прва година у организацији Културне станице, решили смо да обележимо Врбицу на овај начин. Идеја нам је да прерасте у традиционални и да сваке године буде за неку другу организацију, спрам оног шта је селу потребно“, изјавила је Ружица Радовић, кординаторка Културне станице Ковиљ.
Манифестација је реализована у организацији мештана и Културне станице „Ковиљ”.
Фото: ЕПК/Ј. Ивановић Savetnica za roditeljstvo govorila je o zabrani mobilnih telefona u školama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хуманитарни вашар у Ковиљу: Прикупљена средства намењена школи “Милан Петровић”(ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.