Саветница за родитељство говорила је о забрани мобилних телефона у школама

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 13:12

Саветница за родитељство говорила је о забрани мобилних телефона у школама

Непуних двадесет дана је прошло од како је уведена забрана мобилних телефона у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Каменици. Фото: Freepik Родитељи су једногласно подржали ову одлуку, а шта о томе мисли саветница за родитеље Биљана Грбовић и да ли она то подржава >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из угла родитеља, преноси портал НС уживо.
„Из више разлога сматрам да је та одлука сјајна, првенствено јер деци телефон одвлачи пажњу, а деца користе телефон на много вишем нивоу у односу на наставнике. Јако је честа злоупотреба мобилних телефона за потребе контролних и писмених задатака, а самим тим се наставни процес значајно ремети. Одрасли су у искушењу да телефон користе кад год им је на дохват руке, а самим тим не можемо да замислимо колико су у искушењу деца која су поред истих одрасла“, рекла је Биљана.
Да би настава била квалитетнија деца морају у потпуности да буду присутна у ономе што се одвија на часу
„Родитељ сам и имам троје деце, и из тог угла бих у потпуности подржала ову одлуку о забрани јер у томе не видим ни једну лошу ствар и жао ми је што се она тако ретко примењује“, рекла је саветница за родитеље.
Биљана такође објашњава да родитељи имају потребу да контролишу своју децу из сопствених страхова па мисле да ће им мобилни телефон у томе помоћи.  Међутим, боље и здравије би било да имају поверења у своје дете јер се само на такав начин може изградити дечија самосталност.
Иако је само једна школа на територији Града Новог Сада усвојила ову одлуку, у будућности нам остаје да видимо да ли ће се и друге школе повести овом одлуком и да ли ће она позитивно или негативно утицати на наставу и само образовање деце.
Ovog vikenda provod, opuštanje i vraćanje kući taksijem u kasne večernje sate! (8. i 9. april)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Саветница за родитељство говорила је о забрани мобилних телефона у школама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.