Граде се објекти за вишечлане породице – како до солидарног становања у Новом Саду? (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 15:01

Граде се објекти за вишечлане породице – како до солидарног становања у Новом Саду? (ФОТО)

Радови на зградама за солидарно становање у Новом Саду још увек су у току, а до сада су урађене две од предвиђених шест ламела. Тренутно је расписан јавни позив за усељење у 25 станова по посебним условима. Фото: Градске инфо У питању је стамбени комплекс који се налази на раскршћу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << улице Момчича Тапавице и Булевара Јована Дучића, одмах поред кружног тока пре улице Драгослава Срејовића.
Укупно око 200 станова биће намењено породицама са малим просечним примањима који имају више чланова породице од којих су већина деца. На тај начин, Град Нови Сад покушава да реши проблем социјалног становања те категорије становништва.
Према пројекту, предвиђено је шест четвороспратних ламела, уз приземље и поткровље, укупне бруто квадратуре нешто више од 14.500 квадратних метара.
„Ово нису социјални станови у смислу лошијег квалитета, јер се идентичан материјал за градњу и опремање користи како за њих, тако и за станове који ће бити продавани по комерцијалним ценама“, рекао је бивши градоначелник Новог Сада Милош Вучевић говорећи о овом пројекту.
У свакој згради требало би да буде 25 станова за продају вишечланим породицама и угроженим и социјалним категоријама по цени од око 1.000е по квадрату, док ће два стана бити продата кроз комерцијалну продају.
Мањи станови од око 40 квадрата намењени су двочланим породицама, док су станови са више од 50 квадрата намењени четворочланим породицама.
Изградња овог стамбеног комплекса поверена је компанији „М Ентеријер Градња д.о.о.“, а по свом завршетку овај локалитет требало би да изгледа овако: Фото: М Ентеријер Градња д.о.о. Станови који су у власништву Града Новог Сада продају се расписивањем јавних позива, од којих је један расписан јуче, 5. априла и важи 30 дана. У питању је 25 станова у ламели 5 овог стамбеног комплекса, а да би аплицирали потребно је да испуњавате одређене услове.
Захтев може поднети лице које: је држављанин Републике Србије, са члановима свог породичног домаћинства има пријављено пребивалиште на истој адреси на територији Града Новог Сада, са члановима свог породичног домаћинства нема у својини стан или породичну кућу на територији Републике Србије или да исту нису отуђили/поклонили у претходне 3 (три) године сопственим средствима не може да реши стамбену потребу по тржишним условима за себе и своју породицу. Максимална граница месечних прихода које кандидат за стан може имати зависи од категорије, а више информација о јавном позиву, његовим условима, као и сву документацију потребну за конкурисање можете пронаћи на сајту Градске управе за имовину и имовинско правне послове,
Da li znate da kupovinom u prodavnici “Inkluzivno mesto“ činite humani gest? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Граде се објекти за вишечлане породице – како до солидарног становања у Новом Саду? (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.