Отворен реконструисани Клуб пензионера на Сланој бари, у плану додатни садржаји за најстарије Новосађане (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Apr.2023, 14:22

Отворен реконструисани Клуб пензионера на Сланој бари, у плану додатни садржаји за најстарије Новосађане (ФОТО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николом Селаковићем обишао је реконструисани Клуб пензионера „Слана бара“ који функционише у оквиру Геронтолошког центра Нови Сад. Фото: Градске инфо Пензионери са >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Слане баре нису могли да користе свој клуб, због радова на Културној станици Барка, чији је део, а за то време они користили су простор Клуба пензионера на Клиси.
Градска управа за социјалну и дечију заштиту издвојила је близу 3 милиона динара да се овај простор површине 77 квадратних метара уреди, на задовољство око 50 корисника са Слане баре.
Поред 19. пензионерских клубова, налик овом на Сланој бари, Нови Сад има и 9 места којима управља Удружење пензионера Града Новог Сада.
„Ми ћемо гледати и да у наредном периоду такође помажемо нашим најстаријим суграђанима, јер сви ми имамо пензионере, а ипак су то људи који су стварали и развијали ову земљу, ред је на неки начин да им се одужимо, а можда и нама да у будућности да припремимо терен да имамо где да се дружимо, јер самоћа онога ко остане сам код куће је нешто најтеже“, закључио је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.
Он се захвалио министру Николи Селаковићу на посети, као и запосленима у Геронтолошком центру који пазе и чувају најстарије Новосађане.
Реконструисани Клуб за стара и одрасла лица „Слана бара“ отворио је управо министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић. Фото: Градске инфо „Град Нови Сад кроз улагања у оваква места показује колико му је стало до пензионерског стандарда, колико му је стало да следи политику председника и Владе Републике Србије, која нарочито пензионерима који су својим животом, радом али и подршци, реформи напретка и оздрављења Србије дали један озбиљан и велики допринос, на ком смо им веома захвални“, рекао је министарза рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић.
Он је подсетио на кумулативно повећање пензије од октобра до јануара у износу од 20,8%, као и да је у плану још једно повећање у двоцифреном проценту. „Организација рада оваквих пензионерских клубова као што је овај на Сланој бари јесте и могућност да они који су сами, који сами живе, свој дан учине садржајнијим доласком у један овакав клуб, да се виде са комшијама, суграђанима, да попију кафу и сок, одиграју партију шаха.
Он је истакао да постоји идеја да се управо у оваквим клубовима организују додатни садржаји како би се најстарији суграђани научили да користе рачунар, интернет, паметне мобилне телефоне, видео позиве и сличне вештине. „Уверен сам да ћемо следећи овај добар пример Новог Сада бити у прилици да и у другим градовима Србије присуствујемо управо оваквим догађајима“, рекао је, између осталог, министар Селаковић.
U Novom Sadu promocija penzionerskih kartica – kako da dobijete svoju i koje su pogodnosti? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отворен реконструисани Клуб пензионера на Сланој бари, у плану додатни садржаји за најстарије Новосађане (ФОТО) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.