Протестује мањина која терорише већину, градоначелник Ђурић: Победиће развој града и здрав разум

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Mar.2023, 18:16

Протестује мањина која терорише већину, градоначелник Ђурић: Победиће развој града и здрав разум

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић коментарисао је дешавања на Шодрошу и осудио насилно понашање појединаца који покушавају да забране градњу мостова који су нам неопходни. Фото: PrtSc/Instagram/milandjuric77 „Могу само да им поручим, да ако не желе мост оду на Мост Слободе кад су највеће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гужве око подне или за викенд. Нек људима који чекају, покуцају на прозор аутомобила и кажу људи “не треба нам мост”. Победиће здрав разум“ рекао је први човек Новог Сада.
Први човек Новог Сада нагласио је да је мост плански уцртан 1951. године. „Од 1934. године се спомиње мост у продужетку Булевара Европе, на том месту су биле и њиве, патке, гуске, туда је чак пролазила и железница. Булевар Европе је изграђен, спојен је са ауто-путем. Ради се Фрушкогорски коридор и недостаје нам мост, да би прешли Дунав и отворили сремску страну. Јуче смо имали догађај на Мишелуку где радимо у суштини комунално опремање једног новог насеља и развоја града на сремску страну“, рекао је Ђурић и додао:
„Што се тиче људи који протестују мислим да је у питању мањина, која терорише већину. Мислим да ће ипак развој града, изградња моста победити мањину. Ми смо 10. јануара имали конференцију за медије где су били господин проф. Богдановић, из саобраћајне струке, на којој је говорио о важности и неопходности моста за Нови Сад, али и читаву државу. Такође, говорио је и проф. Орловић, са Института за шумарство о заштити животне средине. Покрајинска инспекција за заштиту животне средине је јуче поступила по пријави грађана да стабла која се секу угрожавају станиште разних животиња и биљног света.
Они су изашли на лице места, дали су свој налаз и рекли су да нема никаквих незаконитости и неправилности и да радници могу да наставе свој посао. Не могу да разумем то. Не могу да се сложим са тиме да Новом Саду не треба мост, не један градимо три. У односу на данашњи дан, увећаћемо се за 100 одсто до 2026. године. Могу само да им поручим, да ако не желе мост оду на Мост Слободе кад су највеће гужве око подне или за викенд. Нек људима који чекају, покуцају на прозор аутомобила и кажу људи не треба нам мост. Победиће здрав разум“, рекао је први човек Новог Сада.
Подсећамо, Покрајинска инспекција за заштиту животне средине јуче је сходно законским овлашћењима, извршила ванредни инспекцијски надзор у погледу поступања ЈП “Војводинашуме“ у вези сече дрвећа на подручју Каменичке аде, а на основу пријаве грађана. На основу овлашћења, од стране ове инспекције, приликом инспекцијског надзора затражено је и непосредно заједничко поступање са стручним лицима Покрајинског завода за заштиту природе, а у погледу стручног надзора и мишљења.
На поменутој локацији, на стаблима за које је планирана сеча нису уочене дупље које представљају место гнежђења птица или служе за хибернацију слепих мишева.
Инспекцијски надзор, уз стручни надзор Завода, извршен је на терену, те на основу увиђаја, документације, прикупљених изјава и извештаја као стручног мишљења Покрајинског завода за заштиту природе, нису уочене незаконитости и неправилности у домену надлежности ове инспекције.
Položeni venci u kasarni „Jugovićevo” za poginule u NATO bombardovanju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Протестује мањина која терорише већину, градоначелник Ђурић: Победиће развој града и здрав разум се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.