Градоначелник поводом годишњице бомбардовања: Заједно памтимо, не заборављамо, али и градимо наш непобедив Нови Сад!

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Mar.2023, 10:34

Градоначелник поводом годишњице бомбардовања: Заједно памтимо, не заборављамо, али и градимо наш непобедив Нови Сад!

Поводом 24. годишњице од НАТО агресије на нашу хземљу и на наш град, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић написао је следећу објаву на Инстаграму: Фото: WikimediaCommons/Дарко Дозет „Нови Сад и Новосађани још увек памте како су нам 1999. године порушили сва три моста, разорили Рафинерију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а целу сремску страну Града – око 60.000 људи – оставили без пијаће воде, сећамо се порушене тадашње ТВ Нови Сад, далековода и електроенергетска постројења.. Од бомби НАТО-агресора нису била поштеђена ни град ни околна насеља и стамбене четврти: Детелинара, Видовданско насеље, Шангај, Сремска Каменица, Буковац, чак и споменици и музеји, више школа и вртића.
Међу бомбардованим привредним постројењима највише је страдала Рафинерија, на коју је у 15 напада пало више од 200 пројектила. У безумним нападима оштећени су, и „Новограп“, „Петар Драпшин“, „Техногас“, „Монтинг“, „Гуминс“, „Албус“, „Данубиус“, „Необус“, „Агрохем“, хотел „Варадин“ на Тврђави, продавнице „Центрославије“ и „Звезде“.
Међутим, Нови Сад није био сломљен, поново је подигао чело и смогао снаге за овај велики приврдени и демографски успон. Зато слободно кажем да Нови Сад није само Град херој већ и Град Победник, што је био и што ће заувек остати.
Заједно памтимо, не заборављамо, али и градимо наш непобедив Нови Сад!“, написао је градоначелник Ђурић.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)


Dan kada smo svi postali meta i kada je zlo pobedilo razum – NATO bombardovanje 24. mart (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градоначелник поводом годишњице бомбардовања: Заједно памтимо, не заборављамо, али и градимо наш непобедив Нови Сад! се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.