Одржан округли сто „Будућност градимо заједно“

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Dec.2022, 18:45

Одржан округли сто „Будућност градимо заједно“

Округли сто, на тему положаја националних мањина у Новом Саду, одржан је данас у Културном центру. Фото: Град Нови Сад Догађају под називом “Будућност градимо заједно” који организује Центар за националну политику присуствовали су представници албанске, мађарске, словачке, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јеврејске, исламске заједнице, као и друштвени и верски аналитичари, а њих је том приликом поздравио заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац.
„Град препознаје значај догађаја који окупљају представнике различитих националних заједница и доприносе бољој међусобној комуникацији и разумевању. Увек смо отворени за сарадњу са свим националним заједницама. Заједно обележавамо празнике свих вероисповести, али и важне датуме у историји града. Поносимо се широким спектром различитих култура и подстичемо неговање различитости и очување идентитета свих народа који живе у Новом Саду. Наш град је увек био симбол мултикултуралности, место међусобног уважавања и толеранције и то су вредности на којима ћемо и даље инсистирати“, изјавио је Игор Црнобарац.
Учесници округлог стола анализирали су положај националних мањина у Новом Саду, истичући позитивне примере развоја њихових заједница, побољшања статуса и инклузије, али и предлоге за унапређење политике мултикултуралности.
„Истраживања која смо спровели у претходном периду тицала су се личног статусног положаја лица припадника националних мањина, забране дискриминације, области културе и медија, слободе вероисповести, употребе језика и писма, образовања, заступљености припадника националних мањина у јавном сектору и економског положаја припадника мањинских заједница. Из свега утврђеног Нови Сад је идеалан пример савесног вођења политике мултикултуралности и толеранције и зато се први окрукли сто одржава баш овде“, рекао је Михаило Јањић из Центра за националну политику.
Naučno-tehnološki park u Novom Sadu obeležio prvu godišnjicu rada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржан округли сто „Будућност градимо заједно“ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.