Реализација пројекта “Корак по корак до здраве трудноће”

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Dec.2022, 15:15

Реализација пројекта “Корак по корак до здраве трудноће”

У оквиру пројекта “Корак по корак до здраве трудноће”, који реализује Дом здравља “Нови Сад” у сарадњи са Градском управом за здравство, планиране су посете ромским насељима, Бангладешу и Великом риту. Фото: Градске инфо Тамо ће се, уз подршку ромске медијаторке, жене ромске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << популације едуковати о томе како би требало да правилно воде трудноћу.
Биће им измерен крвни притисак, добиће савете у вези са прегледима које би требало да спроведу током другог стања, савете у вези са здравом исхраном, а свим заинтересованим трудницама, биће заказан преглед у Дому здравља “Нови Сад”.
Пројектом је предвиђено десетак посета до краја године, а едукација обухвата од 100 до 150 ромкиња. Наредне две посете планиране су за следећу недељу.
Циљ је ближи контакт са трудним ромкињама, као и стварање поверења између ромкиња и здравствених радника.
DZ “Novi Sad” organizuje projekat “Postpartalna depresija”

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Реализација пројекта “Корак по корак до здраве трудноће” се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.