У плану нова ватрогасна станица у Футогу

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Dec.2022, 12:40

У плану нова ватрогасна станица у Футогу

Насеље Футог могло би у блиској будућности да добије нови објекат ватрогасне станице, а  у ту сврху већ је урађен идејни пројекат. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Наручилац посла је Град Нови Сад, а објекат нове ватрогасне станице налазио би се на парцели између улица Цара Лазара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Његошеве.
На локалитету где је планирана нова ватрогасна станица, тренутно се већ налази комплекс ватрогасне станице, а новопројектовани објекат се планира на месту постојећих објекта укупне површине 150 м2, који ће бити уклањени.
Према идејном решењу, планирана је градња објекта у прекинутом низу, правоугаоног облика, спратности П+1. Укупна бруто површина објекта је 370,80 м2, а бруто приземља је 185.40 м2, а у приземљу ватрогасне станице налазила би се гаража и степенишни простор. На спрату се налазе: ходник и степенишни простор, спаваоница, архива/магацин, канцеларија командира, дежурана канцеларија, гардероба, тоалет, дневни боравак са кухињом.
Приступ платоу унутар ватрогасне станице је предвиђен преко прилаза ширине 12 м како би се у случају хитних интервенција омогућио максималан приступ ватрогасним возилима улици Њагошевој и преко ње остатку насељеног места Футог.
Осим самог објекта нове ватрогасне станице, планира се и изградња пешачке стазе од објекта до надсрешнице уз западну границу парцеле (уз ограду).
Aktuelni radovi na ulicama Novog Sada

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У плану нова ватрогасна станица у Футогу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.